Wat is er meer Pasen dan een eitje? OkĆ©, een chocolade eitje misschien! Maar deze drie varianten op gevulde eieren zullen een showstopper zijn op jouw paastafel en ze zijn zo gemakkelijk om te maken dat je ze gewoon wel moet proberen. Omdat iedereen natuurlijk zijn eigen smaken heeft, deel ik vandaag drie van mijn favoriete vullingen. Er zal er dus zeker Ć©Ć©ntje bij zitten die je heerlijk zal vinden (of maak ze gewoon allemaal, ‘cause why not?!)
Drie variaties op gevulde eieren
Deze eitjes zijn al decennia lang een klassieker op de paastafel, maar ik vond het wel fijn om ze eens in een nieuw en moderner jasje te steken. Maar dat wil niet zeggen dat ze daarom minder lekker of moeilijker zijn om te maken. In tegendeel! Ik denk dat het bijna niet mogelijk is om ze nog gemakkelijker te maken.
Kook je eieren al een dag op voorhand, dan heb je de dag zelf niet meer veel werk. Ga voor een klassieke smaakcombinatie met wat mayonaise en mosterd, kies voor een pittige hummus vulling of ga voor een heerlijke groene guacamole vulling.
Op zoek naar nog meer paasrecepten?
- Gegrild Turks brood met drie kazen en zongedroogde tomaten
- Super simpele paprika soep met courgette
- Gegrilde asperges met burrata en bloedappelsien
- Vullende soep met lentegroenten
- Salade met gegrilde geitenkaas en druiven
- Knolselder salade met appel en walnoten crunch
- Citroenkoekjes met lemon curd
- De allerlekkerste wortelcake met roomkaasfrosting
- Warme salade met asperges, krieltjes en ei
Op mijn blog vind je tal van recepten voor je paastafel, hier een aantal van mijn favorieten. In combinatie met mijn stylingtips voor een prachtige paastafel is je feest compleet.
Wees gerust, je hebt ook helemaal geen moeilijke gereedschappen nodig om deze eitjes te maken. Je kan de vulling met een theelepel verdelen, maar ik vind het wel net iets feestelijker als de vulling netjes in de eihalfjes zit. Maar daar heb je helemaal geen speciale spuitzak of spuitmondjes voor nodig. Ik gebruik gewoon een redelijk stevig plastiek hersluitbaar zakje (die zijn meestal de perfecte stevigheid, beter dan een boterhamzakje) en doe de vulling hier in. Vervolgens knip ik een puntje van het zakje eraf en spuit ik zo de vulling in de eitjes. Works like a charm every time!
Kies voor de vullingen ƩƩn van de drie en maak een grote hoeveelheid of ga voor variƫteit en maak ze gewoon alle drie! Je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Zoals je in het recept zal zien heb je buiten de eitjes voor elke vulling slechts 2 extra ingrediƫnten nodig. Dat zal je wel lukken toch?! Ben je overtuigd? Laat me dan zeker weten of jij ze gaat maken met Pasen dit jaar! :)
Ingrediƫnten
- 12 eieren
Groene vulling:
- 1/2 de avocado
- 1/2 de citroen
Rode vulling:
- 2 el hummus zelfgemaakt of van de winkel
- 1 tl paprikakruiden
Gele vulling:
- 1 tl mosterd
- 2 el mayonaise
Extra toppings:
- Lente-uitjes
- Verse kruiden
- Sesamzaadjes
Instructies
- Als je een eierprikker hebt, prik dan in elk eitje onderaan een gaatje. Dit zorgt er voor dat de eigelen mooi in het midden blijven tijdens het koken.
- Doe de eieren in een grote pot met kokend water en laat 12 minuten koken.
- Spoel ze meteen af onder koud water en laat ze 10 minuten in koud water afkoelen.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Per topping doe telkens 4 eigelen in een kom en meng met de overige ingrediƫnten. Vergeet niet af te kruiden met peper en zout!
- Doe elke topping in een afsluitbaar zakje en druk de vulling naar Ć©Ć©n kant zoals bij een spuitzak. Knip een klein hoekje van het zakje en met gelijkmatige druk vul de ei-halfjes opnieuw met de vulling.
Smakelijk!
Ben je naast deze gevulde eieren nog op zoek naar meer aperitief recepten? Geen probleem,Ā Iāve got you!Ā OpĀ deĀ hapjes paginaĀ vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Hmmm lekkere variaties!