3x huiveringwekkende Halloween hapjes

Morgen is het zover, dan is het weer Halloween! In België is het niet per se gebruikelijk om dit te vieren, maar de laatste tijd zie ik steeds meer griezelige feestjes opduiken. Dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen! Heb jij nu zo’n feestje of je hebt gewoon zin in wat angstaanjagende snacks voor je zaterdagavondse griezelfilm? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je zou natuurlijk voor de traditionele uitgesneden pompoen kunnen gaan (altijd leuk natuurlijk), maar er zijn nog zo veel andere leuke DIY (Do It Yourself) dingen om uit te proberen op deze creepy dag. Daarom heb ik voor jullie drie van mijn favoriete Halloween receptjes opgelijst. Alle hapjes hebben maar een paar ingrediënten nodig, maar door de juiste stappen te volgen kan je het meest feestelijke en bloedstollende eten zonder veel problemen op tafel toveren. Deze hapjes zullen een regelrechte hit zijn!

Bloemkool brein

IMG_8115 copy

Wat heb je nodig?

  • 1 bloemkool
  • 1 potje salsa
  • 2 avocado’s
  • 1 zak nacho chips
  • 2 grote ogen (eetbaar/niet eetbaar kan ook)

Hoe ga je te werk?

  1. Snij uit de bovenkant van de bloemkool een paar roosjes weg, zodat je een holte krijgt bovenaan. Haal ook de groene bladeren weg, zodat enkel het witte gedeelte overblijft.
  2. Plet de avocado’s in een kommetje en voeg eventueel wat citroensap toe om ze niet bruin te laten worden. Kruidt af met peper en zout.
  3. Doe wat salsa in de bloemkoolholte en laat wat over de randen lekken voor dramatisch effect.
  4. Vul de rest van de holte op met de geplette avocado.
  5. Leg de bloemkool op een groot bord en vul rondom aan met de tortillachips.
  6. Werk af met twee (eetbare) ogen om de hersenen hun “full effect” te geven.

Creepy monstertjes

IMG_8123 copy

Wat heb je nodig?

  • 60 gram Rice Crispies
  • 200 gram witte chocolade
  • Kleurstof (naar keuze en is optioneel!)
  • Eetbare oogjes

Hoe ga je te werk?

  1. Breek de chocolade in kleinere stukken en smelt in de microgolf met intervallen van 30 seconden (roer na elke ronde).
  2. Doe een puntje kleurstof bij de chocolade en meng tot de kleur egaal verspreid is.
  3. Doe de Rice Crispies in een kom samen met de witte chocolade en meng door elkaar met een spatel.
  4. Neem twee lepels en maak kleine hoopjes op een bord met een bakpapiertje erop. De vormen mogen net grillig en verschillend zijn.
  5. Leg op elk hoopje twee oogjes, zodat de monstertje tot leven komt.
  6. Zet het bord voor minstens een half uurtje in de ijskast zodat de chocolade terug helemaal hard kan worden.

Hotdog mummies

IMG_8133 copy

 Wat heb je nodig?

  • 24 hotdog worstjes
  • 1 vel bladerdeeg uit de koelkast
  • 1 eitje, losgeklutst

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de lap bladerdeeg in allemaal heel fijne reepjes met een (pizza)mes.
  3. Wikkel de worstjes in de bladerdeegreepjes, maar laat wat plaats voor de ogen.
  4. Leg de worstjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met wat ei.
  5. Zet voor 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.
  6. Teken eventueel nog wat oogjes met mosterd, ketchup of mayo.

Wat zijn jullie plannen voor Halloween? Ik ga naar een bruiloft! Helemaal niet halloweenstijl dus, maar wel super exciting! Geniet van jullie weekend!

Nog goesting?

ananas snijden
Kooktips

How to: Ananas snijden

gezonde bagel
Kooktips
00:10

3 x gezonde bagel toppings

volkoren pannenkoeken
Kooktips
00:10

10 x briljante brunchrecepten

salade met gegrilde geitenkaas
Kooktips
00:10

15 x recepten voor Pasen

champignons bakken
Kooktips
00:10

How to: champignons bakken in 5 stappen

halloween hapjes
Kooktips
00:20

2 Halloween hapjes met maar 3 ingrediënten

champignons
Kooktips
00:20

De champignon - groente in de kijker

broodpudding met banaan
Kooktips
00:20

Eerste hulp bij oud brood