We hadden het al eerder over de ontbijtsleur en vandaag wil ik dan ook graag opnieuw een heerlijke ontbijtreceptje met jullie delen om elke ochtend met zin uit bed te komen. Dit bananenbrood (eigenlijk is het meer een cake hoor), is luchtig, vochtig en bevat alle goede dingen die je nodig hebt om met volle vaart aan je dag te kunnen beginnen.
Ik kwam bananenbrood al vaak tegen op Amerikaanse foodblogs, maar oorspronkelijk was het helemaal niet zo’n gezond recept. Ook Jeroen Meus deelde zijn versie, maar ik vond de allerlekkerste toch die van Maura (van Yellow lemon tree). Toen ik een foto op Instagram plaatste van deze heerlijke cake, kwamen er meteen veel reacties om het recept te delen met jullie.
Ik heb het recept aangepast, zodat het perfect bij Kokerellen past. Ik halveerde bijna het aantal ingrediƫnten en hield enkel diegenen over die je bijna in elke supermarkt kunt krijgen. Geen toegevoegde suikers, geen witte bloem en ook geen gluten, kortom top-gerechtje om de dag mee te starten me dunkt. ;)
Ingrediƫnten
- 5 rijpe bananen ong. 500 gram
- 175 gram boekweitmeel
- 125 gram kwark/Griekse of gewone yoghurt
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder 2 volle theelepels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170Ā°C.
- Als je een blender of staafmixer hebt, doe dan alle ingrediƫnten samen in een kom en pureer tot een gladde massa.
- Anders prak je de bananen eerst met een vork tot een gladde puree en meng dan de rest van de ingrediƫnten eronder in een kom met een garde.
- Vet een bakblik (rechthoekig of rond) in met wat olie en bekleed de onderkant met bakpapier voor extra non-stickyness. Giet het mengsel erin.
- Bak voor ongeveer 45 minuten (rond iets minder, omdat de bakvorm groter is).
- Serveer eventueel met wat ahornsiroop of extra kwark.
Joepie de poepie!! Dit mag ik eten, hell yeah.. Ik mag alleen niet zo veel griekse yoghurt, maar dat kan ik best vervangen door lactosevrij dan.. Ik ga dit morgen al eens uittesten. Groetjes
Oh, kei leuk! Inderdaad best vervangen als je het vindt, anders kan je ook altijd extra bananen gebruiken of misschien zelfs appelmoes denk ik dat lekker is. :)
Appeltjes voorlopig verboden, maar banana’s geen probleem āŗļø, als ik dan meer bananen gebruik moet ik minder yoghurt gebruiken dan? kk ben echt heel benieuwd, want zo iets lekker hartig mag ik echt heel weknig eten.. Dus zoek nog lekkere, gemakkelijke fodmap- free tussendoortjes āŗļø X
Jep, ik zou zeggen nog 2 bananen extra (of 3 kleinere) en dan geen yoghurt! Ik ga mee op zoek! :)
Dit recept ga ik saven. Dit ziet er zo lekker uit…Thanks for sharing!
Heel graag gedaan! ;) Zo’n toppertje kon ik niet voor mezelf houden
Oeh klinkt lekker! Wil al een tijdje zoiets maken! Hoe smaakt ‘ie? Zoetig door de banaan maar niet tĆ© zoet denk ik gezien er geen suiker of iets anders zoets in zit of heb ik het verkeerd?
Nee, hij is inderdaad niet suuper zoet. Ik vind het wel zoet genoeg zo, maar een beetje ahornsiroop of met wat confituur of kwark smaakt het net iets zoeter! :)
Oeh, dit is zĆ³ lekker! Ik maakte hem laatst met kokosbloem en dat was yummmm. Dit recept sla ik op, ga ik proberen! Ik heb alleen geen boekweitbloem, denk je dat havermeel ook gaat werken?
Volgens mij wel! Ik heb al eens half boekweit half havermeel gedaan en dat werkte prima :)
Een toppertje voor ’s ochtends! Ben er heel de voormiddag zoet mee :)
Zeker en vast!