We hadden het al eerder over de ontbijtsleur en vandaag wil ik dan ook graag opnieuw een heerlijke ontbijtreceptje met jullie delen om elke ochtend met zin uit bed te komen. Dit bananenbrood (eigenlijk is het meer een cake hoor), is luchtig, vochtig en bevat alle goede dingen die je nodig hebt om met volle vaart aan je dag te kunnen beginnen.
Ik kwam bananenbrood al vaak tegen op Amerikaanse foodblogs, maar oorspronkelijk was het helemaal niet zo’n gezond recept. Ook Jeroen Meus deelde zijn versie, maar ik vond de allerlekkerste toch die van Maura (van Yellow lemon tree). Toen ik een foto op Instagram plaatste van deze heerlijke cake, kwamen er meteen veel reacties om het recept te delen met jullie.
Ik heb het recept aangepast, zodat het perfect bij Kokerellen past. Ik halveerde bijna het aantal ingrediƫnten en hield enkel diegenen over die je bijna in elke supermarkt kunt krijgen. Geen toegevoegde suikers, geen witte bloem en ook geen gluten, kortom top-gerechtje om de dag mee te starten me dunkt. ;)
Ingrediƫnten
- 5 rijpe bananen ong. 500 gram
- 175 gram boekweitmeel
- 125 gram kwark/Griekse of gewone yoghurt
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder 2 volle theelepels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170Ā°C.
- Als je een blender of staafmixer hebt, doe dan alle ingrediƫnten samen in een kom en pureer tot een gladde massa.
- Anders prak je de bananen eerst met een vork tot een gladde puree en meng dan de rest van de ingrediƫnten eronder in een kom met een garde.
- Vet een bakblik (rechthoekig of rond) in met wat olie en bekleed de onderkant met bakpapier voor extra non-stickyness. Giet het mengsel erin.
- Bak voor ongeveer 45 minuten (rond iets minder, omdat de bakvorm groter is).
- Serveer eventueel met wat ahornsiroop of extra kwark.
Hallo, ziet er een super leuk recept uit! Dit ga ik zeker een van de dagen eens proberen!
Denk je dat het ook zou werken met volkorenmeel en moet ik dan eenzelfde hoeveelheid gebruiken?
Btw. Vind je recepten echt SUPER!!!
Groetjes,
Charlotte
Dag Charlotte,
Wat fijn om te horen!
Volgens mij moet het zeker ook met volkorenmeel lukken. Ik zou dezelfde hoeveelheid gebruiken. Het kan wel zijn dat het brood er dan ietsje minder lang in moet. Hou het een beetje in de gaten in de oven. :)
Groetjes,
Ellen
Hey Ellen,
Ik zou graag je bananenbroodje even proberen, maar heb geen boekweitmeel in huis. Kan ik dit vervangen door volkorenbloem?
Groetjes,
Stien
Dag Stien,
Dat moet lukken! Het kan alleen zijn dat de baktijd iets verschilt van het standaard recept. Prik zeker even in de cake voor je hem uit de oven haalt om te zien of ie gaar is! :)
Liefs,
Ellen
Zoveel postitieve en leuke reacties, wauw!
Ik ben nieuwsgierig geprikkeld naar dit receptje en ben direct de boekweitmeel gaan halen.
Die van mij staat nu ook in de oven en ben echt zooooo benieuwd..
Fingers Crossed ;-)
Oeh Daphny, ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat het zeker weten!
Liefs,
Ellen
Wel, de smaak is toch wel eventjes gewoon worden, maar tis wel heerlijk lekker..! Ik ga dadelijk een stukje naar mn vriendin brengen se :-D
Ga ik zeker en vast nog eens een keertje maken!! (maar dan volgende keer in een langwerpige vorm, heb het nu in een ronde vorm gedaan en op 40minuutjes was het klaar.)
topper!!7
Ik ga je volgen vanaf nu, ;-)
Dan kom ik nog vele leuke en snelle en lekkere dingetjes te weten.
Bedankt om het te posten Btw :-D
Groetjes van een tevreden vrouwtje :-)
Bedankt voor het lieve compliment Daphny! Enjoy! x
Kan je dit ook met speltmeel maken? :)
Hi Sylke,
Ik heb het met spelt gedaan, maar resultaat was iets anders. Belangrijk dat je hem lang genoeg in de oven laat dan (hij moest er toen een pak langer in, weet wel niet meer exact hoeveel langer..) Veel prikken in de cake om te checken tijdens het bakproces. :)
Liefs,
Ellen
Hallo,
Kan je dit ook maken met gewoon zelfrijzende bloem?
Ja hoor Els, dat kan zeker! :) Bakpoeder & boekweitmeel weglaten dan.
Hallo,
Ok,bedankt! Ik ga het zeker eens proberen !
Groetjes,Els.