Heb je zin om nog eens aan het bakken te gaan? Zoek dan niet verder, ik het pérfecte recept voor jullie. Deze aardbeien muffins zijn ongelofelijk eenvoudig om te maken (alles in 1 kom, gewoon roeren – meer niet!) en ze zijn zooo lekker. Ik maakte ze in mini formaat om direct een heel leger te kunnen voeden (hihi) maar je kan ook de regular size maken en heerlijk genieten van deze goddelijke lekkernij.
Ik testte dit recept omdat ik op zoek was naar een muffin recept met aardbeien yoghurt dat ik voor een opdracht (in de offline wereld, jep daar doe ik soms ook iets ;D) wou maken. Ik stootte op een hele hoop recepten, pikte er mijn favoriete ingrediënten uit (aka wat kan ik schrappen om dit recept gemakkelijker te maken?) et voila! Dit muffin recept was geboren.

Deze muffins hebben hun aardbeien smaak voornamelijk te danken aan de aardbeien yoghurt die in het deeg zit. Gebruik je liever geen gesuikerde yoghurt of heb je het niet in huis kan je altijd gewone gebruiken en lekker veel verse aardbeien toevoegen. Ik heb ze trouwens zo gemist die aardbeien. Jammer dat ze nog wat aan de dure kant zijn, maar al oh zo lekker! :)
Ingrediënten
- 160 g zelfrijzende bloem
- 120 g witte suiker
- 100 ml neutrale olie
- 200 g aardbeien yoghurt of gewone
- 1 ei
- 100 g aardbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem met de suiker in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg daar de olie, het ei en de yoghurt toe.
- Begin met het mixen van de ingrediënten van binnen naar buiten tot alles net goed gemengd is.
- Snij de aardbeien in kleine stukjes en voeg de helft aan het deeg toe.
- Leg in een cupcake bakvorm cupcake papiertjes en vul tot 3/4de met deeg.
- Voeg de overige aardbeien toe aan de bovenkant.
- Bak de muffins voor 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat even afkoelen voor je ze op eet.
Smakelijk!
