Appel kaneel ontbijttaartje. Verveel ik jullie al met mijn vele appelreceptjes? Ik hoop van niet, want dit is er ééntje dat je zeker ook eens moet uitproberen. Een individueel appeltaartje uit de oven dat van elk ontbijt een feestje maakt. Natuurlijk helemaal snel, gemakkelijk & gezond!
Een ontbijt moet iets zijn waar je tijdens deze donkere dagen naar kan uitkijken, zodat je uiteindelijk toch de benen onder je laken uit trekt om de koude te trotseren. Of zo denk ik er toch over! Koude ontbijtjes zoals yoghurt en smoothiebowl komen bij mij wekelijks terug in de zomer, maar in de winter heb ik toch meer nood aan iets warms. Dit ontbijttaartje is daar perfect voor!
Met maar 5 ingrediënten – die stuk voor stuk goed voor je zijn – maak je in 2 minuten het deegje en na 20 minuutjes in de oven (neem een douchke, check je e-mails, knuffel met je kat, …) is je heerlijk decadent ontbijttaartje klaar. Héérlijk genieten en daarna ben je klaar om de dag aan te kunnen, geloof me!
Ingrediënten
- 60 g havermout
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 appel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appel en snij in kleine blokjes.
- Meng de havermout, eieren, melk en kaneel en voeg dan de appel toe.
- Vet twee ovenvaste schaaltjes in en verdeel het mengsel over de bakjes.
- Bak in de oven voor 20-25 minuten tot goudbruin aan de bovenkant.
- Laat iets afkoelen voor je ze verorbert.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Hoi Lien,
Wat jammer om te horen. Het lijkt me dat het taartje niet lang genoeg in de oven heeft gestaan, want het zou niet vochtig mogen zijn. Alle ovens verschillen uiteraard een beetje, vandaar dat de baktijd ook soms wat langer/korter is.
Misschien kan het helpen om wat extra smaakmakers naar keuze toe te voegen. Ik voorzie altijd een basisrecept waar mensen dan hun eigen ding mee kunnen doen.
In ieder geval veel kookplezier!
Groetjes
Ellen
Het leek me heel erg lekker maar ik heb het net geprobeerd en er zat niet echt smaak aan :( het deeg was ook nogal nat wat ik persoonlijk niet lekker vond. Jammer, het leek me nochtans een leuk recept.
Lekker! Ik zou volgende keer wel een snufje zout en/of wat suiker/ahornsiroop toevoegen voor wat meer diepte. Maar verder een groot succes hier!
Heeeerlijk, was precies een cakeje aan het eten. Ik heb naar eigen voorkeur er nog wel wat basterdsuiker ingedaan.
Snel, gemakkelijk gemaakt en valt ook niet te zwaar. Ga ik zeker nog eens maken hmmmm!