Appel kaneel ontbijttaartje. Verveel ik jullie al met mijn vele appelreceptjes? Ik hoop van niet, want dit is er ééntje dat je zeker ook eens moet uitproberen. Een individueel appeltaartje uit de oven dat van elk ontbijt een feestje maakt. Natuurlijk helemaal snel, gemakkelijk & gezond!
Een ontbijt moet iets zijn waar je tijdens deze donkere dagen naar kan uitkijken, zodat je uiteindelijk toch de benen onder je laken uit trekt om de koude te trotseren. Of zo denk ik er toch over! Koude ontbijtjes zoals yoghurt en smoothiebowl komen bij mij wekelijks terug in de zomer, maar in de winter heb ik toch meer nood aan iets warms. Dit ontbijttaartje is daar perfect voor!
Met maar 5 ingrediënten – die stuk voor stuk goed voor je zijn – maak je in 2 minuten het deegje en na 20 minuutjes in de oven (neem een douchke, check je e-mails, knuffel met je kat, …) is je heerlijk decadent ontbijttaartje klaar. Héérlijk genieten en daarna ben je klaar om de dag aan te kunnen, geloof me!
Ingrediënten
- 60 g havermout
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 appel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appel en snij in kleine blokjes.
- Meng de havermout, eieren, melk en kaneel en voeg dan de appel toe.
- Vet twee ovenvaste schaaltjes in en verdeel het mengsel over de bakjes.
- Bak in de oven voor 20-25 minuten tot goudbruin aan de bovenkant.
- Laat iets afkoelen voor je ze verorbert.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Hallo, ziet er lekker uit hoor! Wat ik me afvroeg moet de havermout gemalen worden?
Dag Diana,
Dat hoeft niet per se. Als je havermout gebruikt kan dat ook prima zo :).
Liefs,
Ellen
Klein vraagje: hier staat bij lactosevrij en toch wordt er gebruik gemaakt van melk. Hoe kan dit?
Hoi Peggy. Ik bedoel hiermee melk of een melkalternatief! Ik gebruik bijvoorbeeld zelf vaak amandelmelk. :) Ik laat het gewoon open zodat iedereen kan nemen wat hij/zij lekker vindt.
Kan ik ook van dit recept met verdubbeling van ingrediënten een cake maken?
Hey Ellen, kan je dit ontbijtaartje de avond voordien klaarmaken of lijkt dat niet zo’n goed idee?
Hoi Char! Dat kan je zeker doen! De smaak is iets anders, maar ook nog zeker lekker. Je kan het dan koud of warm eten (microgolf of als je de tijd hebt terug 15 minuten in de oven met een aluminiumfolietje er over voor de ultieme smaak!) x
Ik heb het recept alvast uitgeprint. Morgen eens testen :).
Dit is zo lekker, ik maak een soortgelijk taartje vaak op koude dagen en dat is echt genieten!
Jaa écht! Morgen nog eens maken denk ik. ;)