Appel kaneel ontbijttaartje. Verveel ik jullie al met mijn vele appelreceptjes? Ik hoop van niet, want dit is er ééntje dat je zeker ook eens moet uitproberen. Een individueel appeltaartje uit de oven dat van elk ontbijt een feestje maakt. Natuurlijk helemaal snel, gemakkelijk & gezond!
Een ontbijt moet iets zijn waar je tijdens deze donkere dagen naar kan uitkijken, zodat je uiteindelijk toch de benen onder je laken uit trekt om de koude te trotseren. Of zo denk ik er toch over! Koude ontbijtjes zoals yoghurt en smoothiebowl komen bij mij wekelijks terug in de zomer, maar in de winter heb ik toch meer nood aan iets warms. Dit ontbijttaartje is daar perfect voor!
Met maar 5 ingrediënten – die stuk voor stuk goed voor je zijn – maak je in 2 minuten het deegje en na 20 minuutjes in de oven (neem een douchke, check je e-mails, knuffel met je kat, …) is je heerlijk decadent ontbijttaartje klaar. Héérlijk genieten en daarna ben je klaar om de dag aan te kunnen, geloof me!
Ingrediënten
- 60 g havermout
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 1 tl kaneel
- 1 appel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appel en snij in kleine blokjes.
- Meng de havermout, eieren, melk en kaneel en voeg dan de appel toe.
- Vet twee ovenvaste schaaltjes in en verdeel het mengsel over de bakjes.
- Bak in de oven voor 20-25 minuten tot goudbruin aan de bovenkant.
- Laat iets afkoelen voor je ze verorbert.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Geen enkel probleem! :) Ik zal het berichtje verwijderen.
Groetjes,
Ellen
Kan ik met verdubbeling van ingrediënten ook een cake maken? Zoja wat en hoeveel?
Dag Romy,
Zeker! Ik zou het recept dan x4 doen en in een gewone cakevorm bakken.
Veel groetjes,
Ellen
Hoi Ellen, als er iets is waar ik dol op ben is het recepten met appel. Jou recepten zijn dan ook altijd zo makkelijk en lekker! Had wel een vraagje. Zou je deze cakes ook in een airfryer kunnen maken? Ik heb een leuk bakje speciaal voor de airfryer, dus ik vroeg me af hoelang hij er dan in moet.
Hoi Nikki,
Dat kan volgens mij zeker! De baktijd heb ik geen idee van. Misschien kan je het eens testen? Ik zou beginnen met 8 minuten en dan eens prikken en kijken of het deeg nog ‘nat’ is. Laat de cakejes bakken tot ze gaar zijn. Laat jij me weten hoelang het duurde? Dat kan interessant zijn voor andere volgers! :)
Groetjes,
Ellen
mijn taartje blijft zacht vanbinnen hoort
dit?
Bedoel je lopend? Dan kan je hem best nog een paar extra minuten in de oven laten… Alle ovens zijn een beetje anders.
Hopelijk helpt dit!
Groetjes,
Ellen
Had ik ook dus ga nu oven op 200 zetten; kijken wat dat doet! Denk dat sowieso nattig blijft van de appel
Geen fan hier..
Hallo, kunt u mij vertellen hoeveel calorieën er in 1 cakeje zit? Alvast bedankt!
Hi Plien!
Ik bereken geen calorieën voor mijn recepten. Je kan online wel verschillende calculators vinden waarin je de ingrediënten kan toevoegen en het voor jou berekend wordt!
Groetjes,
Ellen