Hapje met asperges. Dit heerlijke en eenvoudige hapje met asperges en gedroogde ham kiest voor kwaliteit boven kwantiteit. Eenvoudig te maken en snel klaar. Schaf jezelf de lekkerste asperges aan die je kan vinden, smaakvolle gedroogde ham en een lekker biologisch eitje en deze maaltijd wordt de showstopper van de dag. Ideaal als starter of voor mensen die graag low carb eten.
Dit hapje met asperges en gedroogde ham zag ik al eens op Pinterest verschijnen en toen er veel vraag kwam naar recepten met asperges leek het mij de perfecte kans om er mijn eigen draai aan te geven. Zoals jullie weten verblijf ik in Nederland voor een korte vakantie, maar dat weerhoudt er me niet van om dit heerlijke maaltje klaar te maken Ć©n het met jullie te delen. Zo zie je maar, je kan overal lekker koken zonder fancy keukengerief.
Omdat ik geen oven heb, bakte ik de asperges gewoonweg in de pan. Op een laag vuurtje zodat de gedroogde ham niet te hard gebakken wordt vooraleer de asperges beetgaar zijn. Kook ze zeker niet plat, want die bite is precies wat we willen. Werk de asperges af met het gepocheerd eitje (super gemakkelijk, niet twijfelen om het eens te proberen ook al heb je het nog nooit gedaan) of bak er anders een spiegeleitje bij. Werk af met wat gehakte amandelen en wat verse waterkers. Klaar is kees!
Ingrediƫnten
- 500 g groene asperges
- 120 g gedroogde ham evenveel sneetjes ham als je asperges hebt
- 4 eieren
- een handjevol waterkers
- 20 amandelen
Instructies
- Was de asperges en snij de taaie onderkant eraf.
- Rol telkens 1 sneetje ham om een asperge, laat het puntje vrij. Kruid met peper en eventueel wat zout (als de ham al erg zout is, zou ik zout weglaten).
- Bak de asperges in een pan met wat olie of bak ze voor 10-15 minuten in een oven op 180Ā°C. Draai de asperges in de pan regelmatig om en laat ze op laag vuur garen.
- Kook ondertussen het water voor de eieren. We pocheren ze pas net voor serveren. Dit doe je zo: Breek je eieren allemaal apart in een kommetje (of kook ze 1 voor 1). Draai het vuur laag, zodat het water net niet kookt. Roer met een houten lepel in een ronde beweging zodat er een draaikolk ontstaat. Giet het ei in het midden van de draaikolk en laat dan het water zijn werk doen. Zet een timer voor 3 minuten en serveer de eieren meteen op de asperges.Ā
- Werk af met wat verse waterkers en wat gehakte amandelen.
Smakelijk!
Nog op zoek naar meer paasrecepten? Kijk dan zeker eens op deze pagina.
Gewoonweg SUPER lekker!
Kindjes vonden het ook toppie!