Nee, hoor. We nemen nog laaang geen afscheid van de zomer. Hoewel ik moet toegeven dat we serieus zijn uitgeregend bij het maken van deze blogpost (de foto’s dan toch, haha!). Afgelopen weekend trokken we naar buiten om een mooie picknick setting te maken voor deze heerlijke smossalade die ik serveer op de heerlijke New York Bakery bagels.
Smossalade, ken jij dat? Het is een heerlijk slaatje dat bestaat uit al het lekkers dat je ook in een traditionele smos vindt. Natuurlijk met een Kokerellen twist (we maken de salade nƩt een tikje lichter). Ideaal als beleg voor je boterham, pistolet maar misschien nog wel het lekkerst op een bagel!
Smossalade: wat zit er in?
In deze smossalade vind je:
- Tomaat
- komkommer
- Gekookte eitjes
- verse peterselie
- Fijngesneden ham
- Een dressing gemaakt van mayo & kwark
Maar uiteraard kan je toevoegen wat je lekker vindt, zoals bijvoorbeeld:
- Pijnboompitten
- geraspte worteltjes
- fijngehakte augurkjes
- Kaas in plaats van ham (of gewoon weglaten)
- Curry kruiden voor een pittiger slaatje
- ….
Je kan het zo gek nog niet bedenken of het smaakt hier lekker bij. Een belangrijke tip bij het maken van deze smossalade: probeer zoveel mogelijk overtollig vocht uit je groentes te halen. Haal de pitjes uit de tomaten en verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Anders wordt je slaatje na een dag een beetje waterig. Wil je je bagel met smossalade meenemen onderweg? Dat kan perfect! De gemakkelijkste manier om dat te doen is om vetvrij papier te gebruiken.
Ingrediƫnten
- 4 New York Bakery sesam bagels
- 4 eieren
- 3 sneetjes ham
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 2 eetlepels mayonnaise
- 2 eetlepels kwark naturel
- Een handjevol fijngehakte peterselie
Instructies
- Kook de eieren gaar in kokend water voor 11 minuten. Spoel onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze afkoelen onder koud water.
- Snij de komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in fijne blokjes (zo fijn mogelijk)
- Doe hetzelfde met de tomaat. Snij de augurkjes in kleine ringetjes als je ze gebruikt.
- Pel de eieren en doe in een kom. Prak met een vork, dit hoeft niet al te fijn.
- Voeg de groenten toe en de bieslook, met de mayonnaise en kwark. Kruid met peper en zout en zet alles goed onder elkaar.
- Je kan dit slaatje voor zoān 3 dagen in de koelkast bewaren. De groentjes geven wat vocht af maar dat kan je gewoon afgieten voor gebruik.
- Toast je bagel en besmeer royaal met de smossalade. Smakelijk!
Eet smakelijk! Liefs, Ellen
Krijg je maar geen genoeg van bagels? Geen probleem! Ik deelde al eerder drie heerlijke en originele bagel toppings. Check ook zeker eens de pagina met hartige ontbijt recepten.
Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met New York Bakery Co. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.
Makkelijk en erg lekker. Mijn kinderen hebben meegeholpen met de voorbereiding āŗļø
hallo Ellen,
hoeveel ham moet er precies in?
grtjs Cathy
Ik had drie sneetjes gebruikt!
Groetjes,
Ellen