Hebben jullie al eens gehoord van Bircher muesli? Toen ik het voor het eerst at, vond ik het meteen zo lekker dat ik wou weten waar de vreemde naam vandaan kwam! Mijn goede vriend, Wikipedia, wist me te vertellen dat het ontbijt zijn naam te danken had aan een Zwitserse arts die zijn patiƫnten dit ontbijt gaf. Grappig toch! Ik kan je in ieder geval zeggen dat het inderdaad super lekker en gezond is!
Bircher muesli is eigenlijk een heel oude variant van de overnight oats (misschien zelfs wel gewoon de originele versie bedenk ik me nu…), want de basis is havermoutvlokken die een nachtje geweekt worden in een mengsel van vloeistof (ik gebruik natuurlijk appelsap, het allerlekkerste als je’t mij vraagt!) & yoghurt (je kan elke variant wel gebruiken). Dit mengsel wordt aangevuld met gedroogd fruit, noten en zaden naar keuze. Tot slot worden er geraspte appels doorheen gemengd, wat het goedje een heerlijke (vind ik) textuur geeft!
Om de bircher muesli te maken, heb je eigenlijk nog Ć©Ć©n grote shortcut om het je heel erg gemakkelijk te maken. Heb je nu niet al die zaden, noten en gedroogd fruit in huis. Neem dan gewoon een zak natuurlijke muesli (dus niet gezoet en niet krokant) met gedroogd fruit en noten die je lekker vindt. Doe daar het appelsap, geraspte appel en de yoghurt bij & je hebt een fantastisch ontbijtje in 1 nachtje slapen.
Ingrediƫnten
- 150 g muesli*
- 200 ml appelsap
- 250 ml yoghurt ongezoet
- 2 appels
Toppings naar keuze:
- Aardbeien bessen, noten …
Instructies
- Neem een kom en doe daarin de muesli (of de ingrediƫnten voor de muesli) en meng met de yoghurt en het appelsap.
- Rasp de twee appelen (schil laat ik er aan) & voeg ze toe aan het mengsel. Zet nachtje in de ijskast om goed te trekken.
- Is het mengsel wat te dik de volgende dag, voeg dan wat melk toe om de juiste dikte te krijgen.
- Werk af met toppings naar keuze!
Smakelijk!