De kerstperiode komt steeds dichterbij en dat brengt me in een bak-mood, de stemming om te bakken dus. :) Om jullie nog wat inspiratie mee te geven voor last minute feestjes, kerstcadeautjes of voor met Kerst of Oudjaar, komt er vanaf nu elke dag een post online om je nog wat inspiratie te geven. Zo zullen er heel wat kersthapjes voorbij komen, waaronder dit heerlijke warme hapje! Maar je zal ook eenvoudige ontbijtjes (voor na een avondje feesten), lichte lunchrecepten (voor als je later die avond nog een etentje op de planning hebt staan) en gemakkelijke hoofdgerechten (die je nog kan maken na een dagje kerstshoppen) kunnen terugvinden vanaf volgende week maandag tot en met 31 december.
Deze bladerdeeghapjes zijn de perfecte combinatie van zoet en zout. Brie en cranberrysaus gecombineerd met een crunchy buitenkantje, geloof mij, dat zou je elke dag wel kunnen eten! Voor dit hapje heb je bovendien maar 3 ingrediƫnten nodig. Je kan je cranberrysaus gerust zelf maken (als je een recept wil, laat het dan weten in de comments!), maar je kan evengoed compote in de winkel vinden in deze tijd van het jaar. Serveer de hapjes warm zodat de brie helemaal is gesmolten. Je kan dit hapje bovendien door de dag al voorbereiden en ze op de bakplaat zwieren zodra je gasten de deur in wandelen.
Smakelijk!
Ingrediƫnten
- 1 vel bladerdeeg
- 10 eetlepels cranberrycompote zelfgemaakt of uit de winkel
- 1 spie brie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Haal het bladerdeeg pas uit de koelkast als je klaar bent om er mee te gaan werken.
- Rol het bladerdeeg uit. Afhankelijk van hoe groot je vel bladerdeeg precies is, ga je het in rechthoekjes snijden. Het is de bedoeling dat elk rechthoekje, wanneer het dubbel wordt geplooid, ongeveer een vierkant vormt. Ik sneed mijn vel eerst doormidden en dan in 10 rechthoekjes.
- Leg een paar rechthoekjes op een bakplaat, maar zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen.
- Leg op elk vierkantje bladerdeeg een stukje brie en doe er een klein theelepeltje cranberrycompote op. Let op dat je het bladerdeeg niet te rijkelijk belegt, anders krijg je de hapjes niet meer dicht!
- Neem de kant van het bladerdeeg dat niet belegd is en vouw het over de vulling.
- Neem nu een klein vorkje en maak kleine afdrukjes rondom het bladerdeeg zodat de vulling helemaal afgesloten wordt.
- Bestrijk de hapjes eventueel met een beetje melk zodat ze extra mooi bruin worden.
- Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de hapjes goudbruin zien.
Ik denk dat dit heerlijk zal zijn.
Ziet er weer heerlijk uit! Waar kun je rechthoekig bladerdeeg vinden?
Ik kocht het mijne in de Albert Heijn, gewoon in de koeltoog. Als je uit de diepvries neemt is het ook altijd al rechthoekig!
leuke variatie op wat ik zelf altijd maak : bladerdeeg met geitekaas, spekjes en honing. Ook heel lekker. Maar in deze tijd van verse veenbesjes ga ik dit receptje ook proberen. Smakelijk !
Klinkt ook heerlijk Griet!
HHhhmm ziet er heerlijk uit! Dat moet ik zeker eens uitproberen!
Zelfs om 10u zit ik al te watertanden!