Ziezo, mijn verjaardagsweekend zit er weer op! Wat was het fantastisch, ik heb er van genoten! Mijn verjaardag voelt altijd een beetje als de kick-off van een heel feestjesseizoen, dus bij deze kan ik jullie alvast zeggen dat er nog heel wat partyhapjes zullen voorbij komen de komende maanden. Ik start alvast met deze heerlijke bladerdeegwieltjes.
Vorig jaar maakte ik al een versie van de bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie, dus het leek me wel eens tijd om een nieuwe versie online te plaatsen. Toen ik de verse pesto maakte enkele weken geleden, had ik nog wat over en leek het me de geschikte moment om aan de slag te gaan met een nieuw receptje.
Niets baanbrekend, maar gewoon good stuff waar het altijd om draait hier op Kokerellen natuurlijk. ;) Bijna geen werk, een handjevol ingrediƫnten en je gasten kunnen smullen bij de vleet. Ook gemakkelijk, je kan de rollen bladerdeeg gemakkelijk een dagje op voorhand maken. Rol ze op en leg ze in hun geheel in de ijskast. Wanneer je gasten bijna arriveren snij je de rol in schijfjes en de keuken zal fantastisch ruiken wanneer je gasten binnenkomen. Een geslaagd hapje dus voor elke gelegenheid!
Ingrediƫnten
- 1 rol bladerdeeg
- 2 eetlepels pesto
- 10 lapjes ham
- 1 eitje* optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Rol de lap bladerdeeg uit. Bestrijk met pesto en beleg met lapjes ham en rol weer op.
- Snij in gelijke rondjes en leg plat op een bakpapier op een bakplaat.
- Bestrijk eventueel met een losgeklopt eitjes of met wat melk voor extra bruine kleur.
- Bak in de oven voor 20 minuten goudbruin.
- Serveer warm of koud naar keuze.