Simpele boerenkost, maar net iets anders. Dat mag ook wel eens! Ik krijg regelmatig de vraag om wat meer ‘koolhydraat arme’ recepten te bedenken. Ik ben zeker geen fan van het bannen van een van de voedingsbouwstenen (eiwitten, koolhydraten of vetten), maar we kunnen er zeker wel baat bij hebben om er bewuster mee om te springen. Daarom koos ik voor dit recept voor een mix van bloemkool en aardappelen.
Niet alleen krijg je zo een goede dosis groenten binnen, maar de bloemkool heeft ook een heel gelijkaardige textuur als de aardappel in puree. Dat bespaart niet alleen in calorieƫn maar ook in koolhydraten. Wil je die hard gaan? Dan kan je de aardappelen helemaal weglaten. Ik kies voor een tussenweg, omdat ik vaak anders toch merk dat ik een veel minder groot verzadingsgevoel heb na het eten. Daar ga ik weer sneller door snacken, wat we nu net niet willen.
Ingrediƫnten
- 800 g bloemkool
- 400 g aardappelen
- een scheutje melk
- 1 tl nootmuskaat
- 4 kipfilets
- 2 el kipkruiden
- 2 el honing
- 1 limoen
Instructies
- Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Zet een grote pot op het vuur en voeg de aardappelen en bloemkool toe. Zet de groenten onder met koud water en breng aan de kook. Kook tot ze gaar zijn en giet af.
- Kruid de aardappelen met peper, zout en giet er een scheutje melk bij.
- Stamp met een stamper zo fijn als jij je puree graag hebt.
- Leg de kipfilets ondertussen tussen twee laagjes plasticfolie en sla ze gelijkmatig plat (ong. 1 cm dikte) met een pan of deegrol. Verdeel er dan de kipkruiden over en wat peper en zout.
- Bak in een pan met wat olie langs beide kanten goudbruin. Doordat ze zo dun zijn duurt dit maar zo’n 2-3 minuten aan elke kant. Draai het vuur uit en pers de limoen uit boven de kip. Voeg ook de honing toe. Roer de honing, limoen en sappen van de kip goed door elkaar en verdeel over de kip.
- Serveer de puree met wat fijngesneden kipreepjes en werk af met wat extra van de saus.
Smakelijk!
Getest en goedgekeurd! Heel simpel om je kip te pimpen en om niet altijd dezelfde doorsnee kruiden te gebruiken!
Heerlijk receptje.
Dankjewel Patsy! Blij dat het smaakte! :)