Broccoli pastinaak soep. De lente staat voor de deur dus we nemen afscheid van de winter in stijl. Namelijk met dit heerlijke soepje met broccoli en pastinaak. Een beetje winter en een beetje lente, gecombineerd in een heerlijk romig soepje. De soep krijgt een zuiderse toets door de toevoeging van (light) kokosmelk. Zo wordt ze heerlijk zacht en smeuïg.
Soep maak je zo eenvoudig of moeilijk als je zelf wil. Je kan je eigen bouillon trekken, een hele verwikkeling van smaken en texturen creëren maar eerlijk gezegd; bij mij staat soep gelijk aan makkelijk en snel gezond eten! Daarom hou ik mijn recepten, zoals voor deze broccoli pastinaak soep zo simpel mogelijk. Om deze broccoli pastinaak soep te dikken heb je in dit geval geen aardappelen nodig. De pastinaak heeft zelf zetmeel genoeg om deze soep vullend en vol te maken. Heb je dus nog wat pastinaak of broccoli in je ijskast liggen? Ga dan aan de slag!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 broccoli
- 2 kleine pastinaken
- 1 blik light kokosmelk
- 1 bouillonblokje
Ter afwerking: wat waterkers, pijnboompitten, croutons, …
Instructies
- Snipper de ui, snij de broccoli in roosjes en schil en snij de pastinaken in kleine stukken.
- Zet een soeppot op het vuur en voeg een eetlepel olie toe. Bak de ui voor 2-3 minuten glazig en voeg dan de broccoli en pastinaak toe.
- Bak de groenten al roerend voor 3-4 minuten tot ze wat kleur krijgen.
- Doe dan een 1,2 liter kokend water bij de groenten samen met het bouillonblokje.
- Laat koken voor 15 minuten tot alle groenten gaar zijn.
- Maak de soep glad met een staafmixer of in de blender en voeg dan de kokosmelk toe. Roer goed door.
- Serveer met toppings naar keuze.
Smakelijk!
Nog op zoek naar andere lekkere soep recepten? Wat dacht je van deze Thaise pompoensoep, tomatensoep met tortellini of courgettesoep met ricotta. Ben je nieuwsgierig naar wat ik op dit moment aan het koken ben? Volg me dan op Instagram.