Op zoek naar een herfstig recept in een fancy jasje? Dan ben je op de juiste plaats! Want dit gerecht voor cannelloni met pompoen en gekarameliseerde pecannoten is Ć©cht de max!
Laten we het even hebben over gekarameliseerde noten in het algemeen. Heb je dat al eens gegeten? Zo lekker! Maar heb je dat al eens geprobeerd zelf te maken, op de klassieke manier? Zo veel werk. Echt niets voor mij. :) Gelukkig vond ik een simpel trucje om met niet meer dan kokosbloesemsuiker en boter deze heerlijke noten te maken. Zo heb je met veel minder werk Ć©cht overheerlijke gekarameliseerde pecannoten die je (als er nog over zijn, want eens je begint te proeven…) in dit gerecht voor cannelloni met pompoen kan gebruiken.
Ik deelde al eerder een recept voor cannelloni, maar ik zei het toen ook Ć©n ik herhaal het nu nog eens: als je geen zin hebt in het vullen van die buisjes (is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt), neem dan gewoon lasagna vellen. Kook ze (of koop ze vers) en rol de vulling hierin op. Hetzelfde effect en even lekker. Of maak gewoon een standaard lasagna. Kan natuurlijk ook!
Ingrediƫnten
Voor de gekarameliseerde pecannoten:
- 50 g pecannoten
- 25 g kokosbloesemsuiker
- 1 el boter
Voor de cannelloni:
- 250 cannelloni
- 250 g ricotta
- 200 g verse spinazie
- 600 g pompoen
- een paar salieblaadjes
- 50 g Parmezaanse kaas
- 150 g gemalen mozzarella
- 400 ml tomatensaus
Instructies
- Doe de kokosbloesemsuiker, boter en pecannoten in een pannetje op laag vuur. Voeg een scheutje water toe en kook voor ongeveer 5 minuten tot de suiker helemaal rondom de pecannoten wikkelt. Schep de noten uit op een bord bekleed met bakpapier en haal ze uit elkaar met twee vorken. Zet in de koelkast terwijl je de rest bereid.
- Snij de pompoen in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Doe samen met wat olijfolie, peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes in een ovenschaal en rooster op 200Ā°C voor 15-20 minuten tot de pompoen goudbruin is.
- Hak de spinazie fijn en meng onder de ricotta, samen met de pompoen en Parmezaanse kaas. Kruid af met peper en zout.
- Haal de afgekoelde pecannoten uit de koelkast en hak in fijne stukjes. Voeg bij de vulling.
- Vul de cannelloni met het ricottamengsel.
- Verspreid een beetje van de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal en verdeel hierover de cannelloni. Verdeel de rest van de saus over de pasta en werk af met de mozzarella.
- Bak op 180Ā°C voor 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de pasta gaar.
- Laat even afkoelen voor je hem aansnijdt.
Smakelijk!
Deze blogpost is geschreven i.s.m. Candico. Wil je meer weten over samenwerkingen? Je leest er alles over in mijn disclaimer.
Heerlijk!
De nootjes geven een zalige crunch
Heerlijk!
De nootjes geven een zalige crunch