4 van 3 beoordelingen

Chocolade bananenbrood

Vandaag receptje 2 van een maand boordevol extra gezonde gerechtjes hier op Kokerellen. Eén van de meest gemaakte recepten van mijn blog moet toch wel het 5 ingrediënten bananenbrood zijn, dus ik dacht: het wordt tijd voor een nieuwe versie! Wat is beter dan een klassieke versie? Een versie met chocolade uiteraard! Ik pakte deze versie iets anders aan. Ik gebruik in deze versie helemaal geen boter of eieren maar lekker veel (extra rijpe) bananen.

De Amerikaanse versie van bananenbrood is helaas een verdoken ongezonde cake boordevol suiker, boter en witte bloem. Maar eigenlijk zijn bananen het perfecte medium om je cake zonder problemen om te transformeren tot een gezonder gebak. Ze kleven goed en zijn zoet waardoor ze zowel een vervanger kunnen zijn voor boter, eieren alsook (een deel van) de suiker.

chocolade bananenbrood

Voor dit bananenbrood hou ik het zo eenvoudig mogelijk, maar je kan toevoegingen doen zoveel je wil! Doe wat chocoladechips door het deeg voor wat extra zoetigheid, voeg kokoschips toe of carobchips (rauwe cacaostukjes) en wat noten om de cake te versieren en voor wat extra crunch. Dit bananenbrood is super gemakkelijk om mee te nemen als tussendoortje, als dessert of als een ontbijt on the go!

Chocolade bananenbrood

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:55 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4 van 3 beoordelingen
0 ongeveer 10 dikke plakken

Ingrediënten

  • 200 g volkorenbloem
  • 4 rijpe bananen*
  • 30 g cacaopoeder
  • 100 g melk
  • 50 g kokosbloesemsuiker optioneel**
  • 2 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bananen in een kom en prak met een vork of mix met een staafmixer. Voeg de melk toe en roer goed door.
  • Doe in een grote kom de bloem, cacaopoeder, suiker en bakpoeder en meng goed door elkaar.
  • Voeg het bananenmengsel in het midden toe en meng het deeg tot net gemixt.
  • Beboter een bakvorm en leg er bakpapier in om de cake makkelijk te verwijderen na het bakken.
  • Doe het mengsel in de bakvorm, voeg eventueel toppings toe en bak voor 45-50 minuten of tot een tandenstoker droog uit de cake komt.
  • Laat volledig afkoelen voor je het uit de vorm haalt en gaat snijden.
*Des te bruiner, des te beter! **Als je bananen echt bruin zijn of als je niet van te zoet houdt, dan kan je dit weglaten!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

chocolade bananenbrood vegan suikervrij lactosevrij gezond 9

Nog goesting?

taart met krieken
Dessert
00:45

Valentijnstaart met krieken

Pompoencake
Herfst
01:05

Makkelijke pompoencake

rabarbertaartje
Cake & taart
00:35

Rabarbertaartjes

appelcake met kwark
Cake & taart
01:00

Appelcake met kwark

citroencake met maanzaad
Dessert
01:05

Citroencake met maanzaad

Vegan worteltaart
Cake & taart
00:45

Worteltaart (vegan)

plaattaart met nectarine
Allergenen
00:35

Plaattaart met nectarine en blauwe bes

aardbeientaart met mascarpone
Allergenen
00:50

Aardbeientaart met mascarpone en citroen