Chocolade liefhebbers, opgelet! Dit is een receptje dat gevaarlijk is om in je repertoire te hebben. Zo heb je namelijk in 5 minuten de perfecte chocolade mug cake gemaakt zonder ook maar meer te moeten vuilmaken dan een lepel en een mok. Je “bakt” de cake namelijk gewoon in de microgolfoven!
Al jaren testen wij hier regelmatig op het Kokerellen HQ nieuwe mug cake recepten uit. Dit zijn dus recepten waarbij je een cakeje klaarmaakt in een koffiemok die je enkel nog in de microgolf moet plaatsen. Na lang experimenteren was deze combinatie van recepten die ik online vond het resultaat: de perfecte mugcake met de perfecte smeuĆÆge textuur en nog wat gesmolten chocolade(pasta) in het midden. Ik krijg er spontaan terug zin in!
Het allerbelangrijkste bij het maken van een mug cake? Je microgolf leren kennen. De mijne zet ik gewoon op maximum wattage (je weet wel die rechtstreekse knop om seconden bij te tikken, ik vermoed zo’n 1000W). Ik merk dat mijn mug cake de perfecte textuur heeft bij 60 seconden. Hou de eerste keer dat je dit recept maakt met arendsogen je cake in de gaten om te zien wat voor jouw microgolf de perfecte temperatuur is!
Ingrediƫnten
- 4 el 40g zelfrijzende bloem
- 1 el 8g cacaopoeder
- 2 el 30g suiker
- 4 el 75ml melk
- 1 el 15g neutrale olie of gesmolten boter
- 1 el chocopasta of 1 reepje chocolade
Instructies
- Doe de bloem, cacao en suiker in een mok en roer goed door.
- Voeg de melk en olie (of boter) toe en meng tot een egaal mengsel.
- Laat de lepel chocopasta in het midden van het mengsel vallen (zakt vanzelf nog wat tijdens het bakken) of duw het reepje chocolade in het midden van het mengsel.
- Zet in de microgolfoven voor 60 seconden (afhankelijk van jouw toestel kan dit tien seconden meer of minder zijn, de bovenkant moet vrijwel helemaal “droog” zijn) om de perfecte smeuĆÆge cake te krijgen.
Smakelijk!
Het is zeer lekker ik heb het al twee keer gemaakt dieze week
Geweldig, blij dat te horen! :-)
Super simpel maar o zo lekker!
Simpel & lekker!! :)
Zou dit ook met een andere bloem (bv. Speltbloem) of meel( bv. Havermeel, rijstmeel) kunnen? Eventueel met een theelepel bakpoeder bij?
En als je dit in de oven wil laten garen? Temperatuur en baktijd- enig idee? ?
Ik zou zeggen 15-20 minuten op 180Ā°C. :)
Groetjes,
Ellen