5 van 2 beoordelingen

Chocolade Brownies met courgette

Nu de vakantie voor velen begonnen is, leek het me leuk om nog eens een bakreceptje te delen dat je, eventueel met een stel kinderhanden, zo in de oven hebt! Deze chocolade brownies is daar helemaal perfect voor, niet alleen omdat hij super lekker is, maar ook omdat er een secret ingrediënt in zit dat deze cake des te beter maakt: courgette! Wees gerust, proeven zal je het niet, maar wel fijn om te weten dat je meteen een portie groenten binnen hebt na het smullen hiervan.

Ik heb al veel recepten gezien die groenten verwerken in zoete baksels en ik moet zeggen dat een aantal me nog niet overtuigd hebben, maar de meesten wel! Zo is het niet alleen heerlijk om pompoentaartjes te maken, maar ook lekkere fudgy brownies waar je nooit van zal proeven dat er zwarte bonen in zitten.

Courgette brownie

Deze courgette chocolade brownies passen perfect in het rijtje aangezien de cake/brownie heerlijk sappig en luchtig is, ondanks dat er geen boter in zit! Perfect, toch? Kan je lekker gaan voor dat tweede stukje. Daarnaast houden ze goed hun vorm zodat je ze gemakkelijk mee kan nemen op een picknick of voor in de auto op weg naar je reisbestemming. Uitproberen dus!

Chocolade brownies met courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
9 grote stukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g kokosbloesemsuiker/bruine suiker
  • 100 g appelmoes
  • 120 g volkoren zelfrijzende bloem*
  • 50g cacao poeder
  • 1 grote courgette
  • 100 g pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C & smeer een (brownie)bakblik in met wat olie en leg er eventueel een bakpapiertje in.
  • Meng in een grote kom de eieren, de suiker, appelmoes & doe er nadien ook de bloem (+ eventueel het bakpoeder) en het cacaopoeder bij.
  • Rasp de courgette (schil om geen groene spikkeltjes in de cake te krijgen) en schep onder het deeg.
  • Hak de chocolade en doe de helft van het mengsel onder het deeg. Bewaar de andere helft voor de bovenkant.
  • Doe het deeg in het bakblik en verdeel gelijkmatig. Bestrooi met de overige gehakte chocolade.
  • Bak in het midden van de oven voor 30 minuten (als je een cakeblik gebruikt kan het wat langer zijn. Prik met een tandenstoker om te kijken of het deeg al helemaal gaar is).
Op basis van een receptje van Dani Spies: http://cleananddelicious.com/2016/05/31/chocolate-zucchini-snack-cake/
*Heb je gewone volkoren bloem, voeg dan 2 tl bakpoeder toe.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Courgette brownie-3

Nog goesting?

broodpudding met banaan
Hapjes
00:45

Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

kwarktaart
Zoete ontbijt
00:15

Healthy kwarktaart (4 ingrediënten!)

gevulde koeken
Koekjes
00:50

Gezonde gevulde koeken

muffins met blauwe bessen
Hapjes
00:35

Muffins met blauwe bessen, maanzaad en citroen

gezonde appelcake
Zoete hapjes
00:45

Gezonde appelcake

bcookie dough balletjes
No-bake
00:15

Cookie dough balletjes

nutellabrood
Koekjes
00:25

Nutellabrood (2 ingrediënten)

ontbijtkoekjes
Zoete hapjes
00:30

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)