Nu de vakantie voor velen begonnen is, leek het me leuk om nog eens een bakreceptje te delen dat je, eventueel met een stel kinderhanden, zo in de oven hebt! Deze chocolade brownies is daar helemaal perfect voor, niet alleen omdat hij super lekker is, maar ook omdat er een secret ingrediënt in zit dat deze cake des te beter maakt: courgette! Wees gerust, proeven zal je het niet, maar wel fijn om te weten dat je meteen een portie groenten binnen hebt na het smullen hiervan.
Ik heb al veel recepten gezien die groenten verwerken in zoete baksels en ik moet zeggen dat een aantal me nog niet overtuigd hebben, maar de meesten wel! Zo is het niet alleen heerlijk om pompoentaartjes te maken, maar ook lekkere fudgy brownies waar je nooit van zal proeven dat er zwarte bonen in zitten.
Deze courgette chocolade brownies passen perfect in het rijtje aangezien de cake/brownie heerlijk sappig en luchtig is, ondanks dat er geen boter in zit! Perfect, toch? Kan je lekker gaan voor dat tweede stukje. Daarnaast houden ze goed hun vorm zodat je ze gemakkelijk mee kan nemen op een picknick of voor in de auto op weg naar je reisbestemming. Uitproberen dus!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g kokosbloesemsuiker/bruine suiker
- 100 g appelmoes
- 120 g volkoren zelfrijzende bloem*
- 50g cacao poeder
- 1 grote courgette
- 100 g pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C & smeer een (brownie)bakblik in met wat olie en leg er eventueel een bakpapiertje in.
- Meng in een grote kom de eieren, de suiker, appelmoes & doe er nadien ook de bloem (+ eventueel het bakpoeder) en het cacaopoeder bij.
- Rasp de courgette (schil om geen groene spikkeltjes in de cake te krijgen) en schep onder het deeg.
- Hak de chocolade en doe de helft van het mengsel onder het deeg. Bewaar de andere helft voor de bovenkant.
- Doe het deeg in het bakblik en verdeel gelijkmatig. Bestrooi met de overige gehakte chocolade.
- Bak in het midden van de oven voor 30 minuten (als je een cakeblik gebruikt kan het wat langer zijn. Prik met een tandenstoker om te kijken of het deeg al helemaal gaar is).
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Super lekker! Gemakkelijk te volgen receptje en zo lekker dat ze waarschijnlijk volgende week terug gemaakt wordt. 🙊🥰
Lekker recept! Niet te zoet maar wel een volle chocoladesmaak. Mmm!
Dag Ellen,
Ik veronderstel dat er nog cacao poeder bij moet? Want de stukjes chocolade smelten niet en dan heb je een bleek beslag…
Is de appelmoes met stukjes of mousseline?
Mijn cake was lekker maar had eerder een pudding structuur dan cake :)
Grtjes
Je hebt helemaal gelijk! Ik ga het recept nogmaals maken om de hoeveelheid na te checken. Ik vermoed dat 50g cacao zeker volstaat! :)
De appelmoes die ik gebruik is de mousseline variant zonder toegevoegde suikers.
Groetjes,
Ellen
dag Ellen,
Zou je deze cakejes kunnen invriezen, of gaat dat niet goedkomen? :-) ze zien er heerlijk uit!! Ik zou ze al op voorhand willen maken voor in de auto, onderweg op vakantie, omdat er die laatste dag al genoeg inpak- en andere stress zal zijn :D
Groetjes,
Michelle
Dag Michelle,
Volgens mij kan dat zeker! Ik doe dat met mijn bananenbrood en andere baksels ook. Lekker gemakkelijk! :)
Liefs,
Ellen
Super receptje! Ga ik zeker nog maken.
Groetjes
Oh, dat vind ik fijn om te horen Lynn!