Chocolade. Dat is zo wat the main theme van deze blogpost! Dus voor alle chocoladeliefhebbers out there, dit receptje MOET je uitproberen. Niet alleen is het ongelofelijk gemakkelijk om te maken, het is ook nog eens één van de meest decadente taartjes die ik ooit geproefd heb & ze is glutenvrij dus door echt iedereen te genieten.
Zacht, smeuïg, romig & vooral ontzettend verslavend. Zo kan je deze taart goed omschrijven! Toen ik een gelijkaardig recept zag voor glutenvrije taarten, kon ik het niet laten om het uit te testen. Je hebt geen bloem of bakpoeder nodig, alle lift komt van opgeklopt eiwit. Moest chocomousse een taartzusje hebben, dan zou dat deze taart zijn!
Door het gebrek aan bloem, krijg je een uitzonderlijke textuur die wat plakkerig, misschien zelfs brownie-achtig proeft, maar dat is nét wat we willen. Droog en klef zal deze taart zeker en vast nooit worden. Werk ze af met een goede dosis poedersuiker en je gasten zullen versteld staan.
Ingrediënten
- 250 g pure chocolade
- 100 g witte suiker
- 100 g boter
- 6 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140°C en vet een springvorm (ong. 20cm diameter) goed in met boter.
- Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een hittebestendige kom.
- Smelt in de microgolf met intervallen van 30 seconden, roer tussendoor. Laat wat afkoelen.
- Scheid de eieren en doe de eigelen bij het chocolademengsel en meng goed door.
- Doe de eiwitten in een kom en klop tot een luchtig geheel. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe tot de eiwitten stijf zijn (je kan de kom ondersteboven houden).
- Voeg een schep van het eiwitmengsel en roer goed door het chocoladedeeg.
- Neem nu een spatel en vouw de rest er voorzichtig onder om het deeg luchtig te houden.
- Bak de taart 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant licht begint te scheuren.
- Laat afkoelen en serveer met een lichte laag poedersuiker voor extra fancy-ness
Smakelijk!
Zou je deze taart ook in kleine taartvormpjes kunnen bakken? Hoe lang gaan ze dan best in de oven?
Ja dat kan zeker wel volgens mij. De baktijd zou ik dan wel sterk reduceren.
Als je het in vier taartjes verdeeld zou ik beginnen met 15 à 20 minuten. Het belangrijkste is dat de bovenkant droog lijkt (er mogen scheurtjes inzitten).
Laat me zeker weten of het gelukt is! :)
Liefs,
Ellen
Chocolat is a girl’s best friend! :-) Mmm, deze taart ziet’r lekker uit! Ga’k zeker eens proberen.
You know it girl! :) Laat me weten wat je er van vond!
Wat bedoel je met witte suiker?
Gewone witte kristalsuiker :)
Yum! dit ziet er zo lekker uit!
Dank je wel Nicole! :)
Exact wat ik nodig had nu ik een fodmapdieet volg! Bedankt!
Oh wat fijn! :) Laat me weten wat je er van vond!
We hebben ze gisterenavond gemaakt en ze was echt heerlijk! Een lekker browniegevoel na enkele weken op rijstwafels, beschuit en dergelijke. Bedankt!
Ooh, ik ben super blij dat jullie het lekker vonden! :D