Chocolade. Dat is zo wat the main theme van deze blogpost! Dus voor alle chocoladeliefhebbers out there, dit receptje MOET je uitproberen. Niet alleen is het ongelofelijk gemakkelijk om te maken, het is ook nog eens één van de meest decadente taartjes die ik ooit geproefd heb & ze is glutenvrij dus door echt iedereen te genieten.
Zacht, smeuïg, romig & vooral ontzettend verslavend. Zo kan je deze taart goed omschrijven! Toen ik een gelijkaardig recept zag voor glutenvrije taarten, kon ik het niet laten om het uit te testen. Je hebt geen bloem of bakpoeder nodig, alle lift komt van opgeklopt eiwit. Moest chocomousse een taartzusje hebben, dan zou dat deze taart zijn!
Door het gebrek aan bloem, krijg je een uitzonderlijke textuur die wat plakkerig, misschien zelfs brownie-achtig proeft, maar dat is nét wat we willen. Droog en klef zal deze taart zeker en vast nooit worden. Werk ze af met een goede dosis poedersuiker en je gasten zullen versteld staan.
Ingrediënten
- 250 g pure chocolade
- 100 g witte suiker
- 100 g boter
- 6 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140°C en vet een springvorm (ong. 20cm diameter) goed in met boter.
- Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een hittebestendige kom.
- Smelt in de microgolf met intervallen van 30 seconden, roer tussendoor. Laat wat afkoelen.
- Scheid de eieren en doe de eigelen bij het chocolademengsel en meng goed door.
- Doe de eiwitten in een kom en klop tot een luchtig geheel. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe tot de eiwitten stijf zijn (je kan de kom ondersteboven houden).
- Voeg een schep van het eiwitmengsel en roer goed door het chocoladedeeg.
- Neem nu een spatel en vouw de rest er voorzichtig onder om het deeg luchtig te houden.
- Bak de taart 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant licht begint te scheuren.
- Laat afkoelen en serveer met een lichte laag poedersuiker voor extra fancy-ness
Smakelijk!
Supermakkelijk en overheerlijk recept! Ik vind het leuk dat je bereidingen weinig voorbereiding en ingrediënten vragen. Supertof om in deze tijden met een kleine voorraadkast en toch glutenvrij te kunnen experimenteren.
Na n dagje staan vond ik deze stiekem nog lekkerder dan vers uit de oven. :)
Dag Ellen,
Ik zou de taart voor 10 personen willen maken. Hoe zou jij dit aanpakken? Ik bedoel dan naar ingrediënten, taartvorm (grootte) en baktijd toe. Alvast bedankt voor jouw reactie.
Groetjes
Taartje vanmorgen gebakken. Nu op… Was heeeeeeeerlijk. Iedereen 2 stukjes
oooh wat leuk om te horen!!! :)
Heel makkelijk en super lekker!
Hoi mijn taart staat in de oven maar ik zie nu dat je met witte suiker cristalsuiker bedoelt maar ik heb poedersuiker gebruikt zal tie nu mislukken
Dag Sanne,
De textuur van de taart zal inderdaad iets anders zijn, maar normaal gezien ook wel lekker! Hopelijk smaakte het nog.
Liefs,
ellen
De taart staat nu in de oven! Ik ben eens benieuwd!!!
De taart was heerlijk, bedankt!!!
Oh, ik ben super blij dat te horen Evie! Bedankt voor je lieve reactie!
Groetjes,
Ellen