5 van 1 beoordeling

Classic tomatensoep met kaasbrood

Iedereen zou een goed receptje voor tomatensoep in zijn repertoire moeten hebben. Heb jij dat nog niet? Dan ben je vandaag bij Kokerellen aan het goede adres! Niet alleen is deze soep heerlijk lekker en hartverwarmend op een grauwe herfstdag, hij is ook nog eens erg gemakkelijk om te maken & je hebt er alleen ingrediĆ«nten voor nodig die je al in je voorraadkast hebt liggen. Ideaal als je geen stap de deur uit wil zetten dus. ;)

Een goed soepje smaakt bij mij altijd, maar nu de dagen korter worden heb ik steeds meer nood aan een kommetje dampende soep als ik thuis kom van werk. Niet alleen is soep gezond omdat het boordevol groenten zit (altijd een plus om je groenten meteen binnen te hebben), je gaat er ook je eerste hongertje mee te lijf waardoor je rustig nog wat kan klussen of aan het avondeten kan beginnen.

Ik vind tomatensoep met verse tomaten ook heel lekker, maar deze soep smaakt echt traditioneel en diep naar tomaten met een heerlijke Italiaanse smaak. Een paar blikken met tomatenblokjes heb ik trouwens altijd wel in huis, dus wanneer ik maar zin heb kan ik deze soep snel in een pot klaarmaken. Een half uurtje sudderen en klaar is kees. Mijn geheime ingrediƫnt is op het einde 2 eetlepels balsamico azijn toevoegen voor een friszure toets. Maak er een lekker kaasbroodje bij en het avondeten staat klaar!

Classic tomatensoep met kaasbrood

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 kommen

Ingrediƫnten

Voor de soep

  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote ui*
  • 3 teentjes look*
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bouillonblokjes groenten/rund
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el balsamico azijn

Voor het kaasbrood

  • 1 dikke boterham
  • 1 lapje kaas of een handjevol gemalen kaas

Instructies

  • Voor de soep:
  • Snij de ui grof en fruit aan in een grote pot met wat olie tot hij glazig ziet (5 min).
  • Snij de look grof en voeg samen met de Italiaanse kruiden toe aan de ui. Bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon, suiker en 0,5 liter water toe aan de ui. Laat een half uurtje sudderen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  • Voeg de azijn toe en laat eventueel nog wat doorkoken om de soep wat dikker te maken.
  • Voor het kaasbroodje:
  • Verwarm de oven met bovengril voor op 200Ā°C.
  • Beleg de boterham met de kaas (en eventueel Italiaanse kruiden voor een extra touch) en zet onder de gril boven in de oven. Bak tot goudbruin, hou in de gaten want dit kan snel gaan!
** Heb je deze niet in huis, kan je ook voor een 100% voorraadkast soep gaan met een eetlepel uipoeder en een theelepel lookpoeder.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_7502 copy

 Volg je Kokerellen al?

Facebook ā€“ Instagram ā€“ Bloglovin ā€“ Twitter ā€“ Pinterest

Nog goesting?

quinoa salade
Lunch
00:20

Quinoa salade met erwtjes en asperges

zoete aardappel soep
Lunch
00:55

Geroosterde zoete aardappelsoep

bloemkool taart
Lunch
00:50

Bloemkool taart met spinazie

toast avocado caprese
Lunch
00:10

Toast avocado caprese

croque met cheddar
Lunch
00:15

Croque met cheddar, pesto en gegrilde courgette

gevulde eieren
Hapjes
00:20

3 x gevulde eieren

pastinaaksoep
Lunch
00:30

Kerstmenu: Pastinaaksoep met spek & hazelnoot

broccolisoep
Lunch
00:40

Broccolisoep met tahini