Zelf iets van eten doen groeien? Ik? Ik dacht zelf ook niet dat ik er toe in staat was. Maar ik moet zeggen: missie geslaagd! Ik kreeg van Caffungi de vraag of ik hun set om zelf oesterzwammen te groeien eens wou uittesten. Kennen jullie dit al? Dit is een Antwerps initiatief waarbij koffie residu wordt hergebruikt om dus deze oesterzwammen te kweken. Origineel, toch?
Niet alleen vond ik het een heel erg leuke ervaring om de oesterzwammen zelf te kweken, ze zijn ook gewoon super lekker om in je gerechten te verwerken. Vandaag deel ik dan ook graag deze creamy eenpots rijstschotel.
Deze vegetarische eenpansschotel is bijna te gemakkelijk om een receptje over te schrijven. Door de rijst in melk en water te koken samen met de gebakken champignons, wordt hij heerlijk creamy en een beetje plakkerig. Doe er een goede portie Parmezaanse kaas bij en je hebt jezelf een heerlijk avondmaaltje.
Ingrediƫnten
- 350 g rijst
- 300 g champignons
- 2 teentjes look
- 1 bouillonblokje
- 300 ml melk
- 50 g Parmezaanse kaas
- Ter garnering: Verse peterselie
Instructies
- Snij de champignons in hapklare stukken en bak ze in een pan met brede zijden aan voor ongeveer 4 minuten.
- Voeg dan de teentjes look toe, fijngehakt, en bak nog zo’n minuutje mee.
- Voeg de rijst toe, samen met het bouillonblokje, de melk en ook nog eens 300ml water.
- Laat het geheel sudderen op middelhoog vuur (met deksel indien mogelijk) voor 10-15 minuten tot de rijst gaar is. Het water moet grotendeels opgenomen zijn, maar het geheel mag niet droog zijn. Voeg indien nodig nog wat water (of melk) toe tijdens het koken.
- Haal van het vuur en meng de Parmezaanse kaas onder de rijst. Serveer met verse peterselie.
Smakelijk!
Hoi Ellen,
Na lange tijd hebben we deze vandaag herontdekt. Dat blijft toch ook wel een top receptje hoor! Lekker, snel, gemakkelijk.
Het komt zeker terug vaker op ons lijstje!
Heb dit geprobeerd, lekker bevonden! ? Ik heb er wel nog kippenblokjes aan toegevoegd, bij in de pan gebakken. Goede tip om de rijst te koken in water en melk i.p.v. room te gebruiken. Handig recept, makkelijk te bereiden. Bedankt!
Dank je voor je lief berichtje Nicki! Ik ben blij dat het smaakte! :)
Liefs,
Ellen
eentje om te proberen !
Laat het smaken!