Tijdens de feestdagen is het altijd handig om een repertoire te hebben aan gemakkelijke hapjes die indruk maken op je gasten, maar waar je nog geen zweetdruppeltje voor hebt moeten werken. Gelukkig is Kokerellen er om het uitgebreide gamma aan hapjes dat jullie wellicht al in jullie hoofd hebben, nog uit te breiden met een paar no fuss prikkertjes. Geen oven, geen pan, geen microgolf. Een mesje, wat prikkertjes en een paar ingrediënten is alles wat je nodig hebt. Alle hapjes zijn bovendien ook nog eens glutenvrij!
prikkertjes
Ingrediënten
GRIEKS PRIKKERTJE
- 8 Olijven
- 8 blokjes salami of chorizo
- 1/2de blok Feta
VLAAMS PRIKKERTJE
- 8 blokjes Kaas oude Brugse is mijn favoriet
- 8 Kerstomaatjes
- 8 kleine Augurkjes
NOORS PRIKKERTJE
- 8 plakjes Komkommer
- 8 theelepels Kruidenkaas
- 25 gram gerookte zalm
- Peterselie of dille optioneel
Instructies
GRIEKS PRIKKERTJE
- Als je een blok feta hebt, snij er dan vierkanten blokjes van. Snij de blokjes niet te klein, want als je dikke prikkertjes hebt breekt de feta vrij gemakkelijk.
- Prik alle ingrediënten op elkaar, volgorde naar keuze. Klaar!
VLAAMS PRIKKERTJE
- Snij de kaas in blokjes, moesten ze niet voorgesneden zijn.
- Prik alle ingrediënten op elkaar, volgorde naar keuze. Klaar!
- Snij de komkommer in plakken van ongeveer 1 centimeter.
- Bestrijk de komkommerschijfjes royaal met wat kruidenkaas.
- Leg een opgerold reepje zalm op de komkommer en werk af met een beetje van de kruiden. Klaar!
Morgen feestje hier en ik weet weeral wat ik kan serveren!
Ideaal! :)