Een recept voor brownies met maar 5 ingrediënten dat op minder dan 5 minuten de oven in kan? Yes, please! Brownies komen in verschillende vormen. Je hebt fudgy (met kilo’s chocolade), chewy (met een stevige bijt) en cakey (meer als chocoladecake). Voor deze brownies, die de perfecte combinatie zijn van de drie bovengenoemde variaties, heb je geen chocolade nodig. Maar ze zullen je chocolate-cravings desondanks volledig kunnen stillen! De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept heb je waarschijnlijk zelfs al in huis.
Dit is opnieuw een basisrecept. Voeg naar eigen voorkeur ingrediënten toe die deze brownies ongetwijfeld nog naar een volgend niveau zullen tillen. Denk bijvoorbeeld aan gehakte noten, melkchocoladestukjes (én wit én puur!), gedroogd fruit, kokosschilfers, pretzels, marshmallows,… zo gek als je zelf maar kan bedenken!
Ik ben ook aan het experimenteren om het ultieme gezonde brownierecept te ontwikkelen, namelijk met bruine bonen. Ik weet dat je me niet gelooft, maar je zal nooooit proeven dat er bonen inzitten, I promise. Laat het hieronder maar weten als jullie deze gezonde versie ook willen lezen op Kokerellen!
Voor dit recept heb je enkel een bakblik en spatel nodig. Ik gebruik een vierkant bakblik (van 22×22 cm), maar je kan ook gewoon een ovenschaal gebruiken. Probeer een ovenschaal te gebruiken van ongeveer dezelfde oppervlakte zodat de brownies in dezelfde tijd garen. Je kan ook de hoeveelheden verdubbelen, maar dan kan het zijn dat ze langer in de oven moeten.
Ingrediënten
- 100 gram gesmolten boter
- 200 gram suiker
- 50 gram gewone tarwebloem
- 40 gram cacaopoeder ongezoet
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Boter je bakblik goed in met een beetje van de boter. Zie dat alle zijden van het bakblik een dun laagje hebben gekregen, zodat de brownies vlot uit je pan komen na het bakken.
- Doe de eieren en de boter in een kom en meng deze met een vork goed zodat het een egaal mengsel wordt.
- Voeg de overige ingrediënten toe en roer om met een spatel tot de ingrediënten net allemaal gemengd zijn. Gebruik liever geen garde, want dan ga je al snel te lang mixen en dan worden de brownies droog.
- Bak de brownies voor 20 minuten in het midden van de oven. Om te testen of ze klaar zijn, prik na 18 al eens met een tandenstoker in het midden van het deeg. Komen er enkele kruimels af, maar geen vloeibaar deeg? Dan zijn je brownies klaar! Laat je brownies zeker niet te lang in de oven staan, want dan heb je een droog stukje cake in plaats van een heerlijke brownie.
- Laat de brownies afkoelen in de bakvorm (als je zolang kan wachten) en snij ze ook in de vorm. Bestrooi met wat poedersuiker als je extra fancy wil doen.
Smakelijk!
Dit recept is gebaseerd op Blue Apron. Hou je ook zo van lekkere dessertjes? Probeer dan ook zeker eens deze heerlijke wortelcupcakes of deze impressive plattekaastaart!
Wow, klinkt goed zeg, maar wel een fikse hoeveelheid suiker!
Jaa, dit zijn niet de healthy varianten! :) Die kan je ook wel op mijn blog vinden!
Hmmm wat zien ze er lekker uit! Brownies zijn zooó lekker! Mooi basis recept :)
Dank je wel! :)
We zijn met drie! :)
Ik ook!
Ik wil bonen brownies!!!!!