Deze pasta puttanesca is mijn nummer 1 wanneer het aankomt op “ik wil goed eten en ik wil het nu!”. Ik maakte deze op zondagavond; de avond waarop ik altijd het minst zin heb om te koken (ohja, dat gebeurt ook hoor). Maar aangezien het hele weekend al vol pizza en drankjes zat, besloot ik toch om een home cooked meal op tafel te zetten. Geen probleem met deze pasta. Ik heb altijd alles in huis dus na 15 minuten zitten we heerlijk te smikkelen.
Pasta Puttanesca in een handomdraai
Houd je van pasta, maar heb je geen zin in een berg afwas? Dan is eenpanspasta puttanesca de perfecte oplossing! Dit smaakvolle Italiaanse gerecht is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook nog eens verrukkelijk. Pasta puttanesca is een authentiek Italiaans recept dat bol staat van smaak. Het wordt nog beter als je bedenkt dat je slechts één pan nodig hebt om deze heerlijke maaltijd te bereiden. Het bespaart niet alleen tijd, maar ook de afwas. Win-win!
De Smaakvolle Achtergrond van Pasta Puttanesca
Pasta puttanesca is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Zuid-Italië, vooral in de regio Campania. De naam “puttanesca” is afgeleid van het Italiaanse woord voor prostituee. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van deze naam, maar de meest voorkomende legende is dat de dish snel en gemakkelijk te bereiden was tussen klantenbezoeken door.
De ingrediënten zijn simpel en je kan ze allemaal vinden in de voorraadkast: tomatenblokjes, zwarte olijven, kappertjes, ansjovis (optioneel als je niet van vissig houdt), knoflook en chilivlokken. Je begint met het verhitten van olijfolie in een grote pan en het bakken van knoflook en ansjovis. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, zwarte olijven, kappertjes en chilivlokken toe. Roer goed door en voeg de ongekookte spaghetti toe aan de saus. Laat het geheel sudderen tot de pasta gaar is en de saus is ingedikt.
Kortom, deze vegetarische en eenpansvariant van pasta puttanesca is een smaakvolle en eenvoudige optie voor een doordeweekse maaltijd. Probeer het zelf en laat je verrassen door de smaken van Italië, rechtstreeks uit één pan!
Ingrediënten
- 320 g volkoren pasta
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 g kerstomaatjes
- 10 zwarte olijven
- 2 el kappertjes
- 1 bouillonblokje
- 1 rode ui
- 2 teentjes look
- handjevol basilicumblaadjes
Instructies
- Snij de ui fijn, pers de look en halveer de kerstomaatjes.
- Zet een pan met hoge kanten op middelhoog vuur en bak de ui voor 2 minuten in wat olie.
- Voeg de geperste look toe en bak voor 30 seconden.
- Voeg alle andere ingrediënten toe buiten de basilicum, alsook 750ml water.
- Zet een deksel op de pan en laat sudderen voor 10-15 minuten. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem gaat plakken. De pasta moet gaar zijn en het water moet bijna volledig opgenomen zijn.
- Serveer met wat gescheurde verse basilicumblaadjes.
Smakelijk!
Topper! Snel klaar en super lekker! Mijn nieuwe favoriete pasta ?
Leuk zo’n filmpje! En heerlijk terug die lekkere en snelle Kokerellen-gerechtjes nu we terug aan het werk zijn. De pasta staat op het menu!
Hihi, dank je Katrijn!