Met chili kan je bij mij eigenlijk nooit iets verkeerds doen. Een heerlijk stomend kommetje vol Mexicaans (geïnspireerd) lekkers kan er namelijk altijd wel in. Na mijn klassieke goedgevulde versie van vorig jaar dacht ik dat het tijd werd om ook deze overheerlijke variant van chili met jullie te delen. Niet alleen gaat alles in één pot, je hebt ook nog maar 6 ingrediënten nodig. Hou dat boodschappenlijstje al maar in de aanslag!
Ik ben ondertussen al zo gewend aan de éénpotsgerechten die ik zelf vaak maak (zoals de gezonde mac & cheese of de zomerse pasta), dat ik al niet snel meer twee pannen bovenhaal. Haha, het is erg gesteld ik weet het. Maar ik merk bij mijn lezers heel duidelijk dat ik niet de enige ben die dol is op weinig afwas, dus ik blijf vooral gewoon lekker verder doen met het bedenken van éénpotsrecepten.
Ik weet niet waarom, maar ik vind de combinatie van de zoete aardappel in deze supereenvoudige chili fantastisch lekker smaken. De klassiekers, de tomaten, het gehakt, de bonen en maïs mogen natuurlijk ook niet ontbreken, net zoals het milde chilipoeder (Het Lief houdt namelijk niet zo van pikant). Veel werk heb je er overigens niet aan. Je hoeft namelijk enkel de aardappelen te schillen en snijden. En als je van die kanjers hebt zoals ik, gaat dat ook in een fluitje van een cent.
Je kan deze chili prima op zich eten, heb ik hem zelfs het allerliefst. Een beetje zure room of kwark erop en wat gemalen kaas of stukjes avocado om het geheel een frisse toets te geven, meer heb ik niet nodig! Hou je nu eigenlijk niet zo van zoete aardappel, kan je deze gemakkelijk vervangen door de gewone variant (let er wel op dat het dan kan zijn dat de chili iets langer nodig heeft om te garen) of serveer deze chili met wat rijst of naanbrood aan de zijkant. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
- 400 gram mager rundergehakt
- 4 middelgrote zoete aardappels
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blik zwarte bonen 400 gr
- 1 blik maïs 200gr
- 2 eetlepels chilikruiden/tacokruiden niet pikant
Instructies
- Zet een grote pot op het vuur en laag warm worden.
- Doe een beetje olie in de pot en bak het gehakt rul.
- Schil ondertussen de aardappels en snij ze in hapklare blokjes (2 bij 2 cm ongeveer).
- Doe de chilikruiden bij het gehakt en laat 30 seconden meebakken.
- Voeg nu alle andere ingrediënten toe en laat 30 minuten pruttelen tot de zoete aardappelen gaar zijn. Kruidt goed af met peper en zout & werk af met zoveel toppings als je zelf wil!
Echt een aanrader!
Alleen ga ik volgende keer op zoek naar iets minder pikante chili ;)
Haha, ja dat heb ik al van meer mensen gehoord! Ik heb namelijk absoluut geen pikante chilikruiden, dus ik ga eens op onderzoek wat de beste zijn. :)
Dit klinkt verrassend goed. Ik zal mijn gezin er geen plezier mee doen maar ik mezelf wel ;-)
Haha dat moet soms ook toch? ;)
Ik weet wat ik morgen ga eten! Ben erg benieuwd! En ik ben ook dol op eenpotsrecepten.
Leuk! Laat me weten wat je er van vond :)
Dat ziet er lekker uit! Zoiets ga ik ook eens maken.
Zeker doen! Ik vind het een aanrader (maarja dat zeg ik over al mijn recepten haha)
Wow, deze ga ik zeker een keer maken (zo snel mogelijk haha) :D yummy
Oh laat zeker weten wat je er van vond! :D
Ja zal ik doen, moet stiekem eigenlijk nog eerst de peperkoek maken haha
Hahaha! Dat ken ik zo’n lang lijstje ;)