Hi! Long time no see… Ik weet het. Maar de dagen vliegen voorbij! Ik ging op vakantie en geniet van mijn laatste weken moederschapsrust met kleine Anna. Ze leert elke dag iets nieuws & ik word elke dag meer verliefd! :) Maar hier ben ik weer met eindelijk nog eens een nieuw recept. Gelukkig is het een topper van formaat, die jullie zeker en vast kan bekoren. Waarom? 1) Dit recept wordt weer helemaal klaar gemaakt in Ć©Ć©n pot! Super gemakkelijk Ć©n weinig afwas, 2) het gerecht heeft Spaanse ‘invloeden’ (ik zeg niet dat het traditioneel is, want dat is het totaaal niet) dus je kan je nog op vakantie wanen als je dit klaar maakt, 3) de combinatie van de kruidige chorizo, kippenboutjes en de olijven is gewoon weg heerlijk! Het doet zelfs een beetje aan paella denken! Ohja, en zijn er restjes? De volgende dag smaakt deze schotel nog minstens zo lekker.
Qua groenten hield ik het vrij eenvoudig, namelijk een uitje en wat groene en rode paprika. Maar ook hier kan je zelf kiezen wat je lekker vindt. Nog meer nood aan groenten? Verdubbel de hoeveelheid gerust. Dit heeft geen effect op de andere hoeveelheden in het recept. Je kan dit gerecht trouwens op twee manieren klaarmaken: op het vuur of in de oven. Vergeet zeker niet regelmatig te roeren als je de rijst op het vuur klaarmaakt. Zo ben je zeker dat het gerecht niet aanbakt onderaan.
Ingrediƫnten
- 320 g rijst
- 1 ui
- 2 paprika’s ik nam groen & rood
- 100 g chorizo
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 kippenbillen
- 1 kipbouillonblokje
- 20 groene olijven
- Verse peterselie optioneel
Instructies
- Snij de ui fijn en de paprika’s in reepjes. Snij de chorizo in fijne rondjes en daarna doormidden (in halve maantjes).
- Zet een grote pot met zware bodem (braadpan) op middelhoog vuur en doe er wat olie in. Zodra de pot warm is, voeg de kippenbillen toe die je rondom met peper en zout kruidde. Bak de kip bruin langs alle kanten. Ze hoeft nog niet gaar gebakken te worden (dat volgt later). Haal de gebruinde uit de pan en bewaar voor later.
- Voeg de ui, paprika’s en chorizo aan de pot toe en bak voor 3 minuten tot de ui glazig is geworden.
- Voeg de rijst toe, samen met het bouillonblokje, de tomatenblokjes en 1 liter koud water. Kruid met peper en zout. Roer goed door en breng aan de kook.
- Draai zodra het water kookt het vuur op laag en roer nog eens goed door. Leg de kippenbillen op de rijst en plaats een deksel op de pot. Laat het geheel nu 15 minuten sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Check af en toe of de rijst onderaan niet aanbakt. Is dat het geval, roer dan een paar keer door om dit te vermijden.
- Voeg op het einde de groene olijven toe en eventueel wat gehakte peterselie. Serveer meteen.
Smakelijk!
Heb dit net gemaakt, suuuper lekker! Altijd top receptjes van Kokerellen :).
Lekker en gemakkelijk te maken. Ik heb de kip wel apart in de oven gedaan omdat we liever een lekker krokant korstje hierrond hebben. Hoeveelheid was ook meer dan genoeg. Ik heb een doosje in de vriezer gestoken, hopelijk kan dit? :) Dat is dan weer goed voor een restjesdag.
Oh dat is een leuke tip Hanne! Invriezen kan zeker, is het een ideaal gerechtje voor.
Bedankt voor je reactie.
Dit lijkt me een leuk recept. Zou je overschot ook kunnen invriezen?
Dag Mark, dat lijkt me zeker mogelijk! :)
liefs,
Ellen
Vorige week heeft mijn echtgenote dit recept met veel liefde klaar gemaakt. Het was heerlijk lekker. Zelfs de kinderen hebben hier smaakvol van gegeten!
Fijn dat te horen Mark! :)