De titel zegt het al, vandaag op de menu: Enchiladas! Niet meer, niet minder. Maar dat hoeft ook niet wat dit gerechtje is ON-GE-LOFELIJK lekker. Geloof me maar.
Zelf enchiladas maken
Zoals jullie wel weten hou ik van de Mexicaanse keuken (bijvoorbeeld deze lunchsalade, chili con carne of nacho’s in de oven). Echt waar, ik moet bewust mijn best doen om niet elke week iets Mexicaans te posten. Enchiladas is een ovengerecht met tortilla’s (of wraps) gevuld met groenten en vlees en daarbovenop lekker veel kaas. Vandaag laat ik jullie mijn standaard receptje zien, maar verwacht in de toekomst nog een paar lekkere varianten.
Kant-en-klare groenten
Voor de groenten maakte ik het mij deze keer lekker gemakkelijk. Ik koos dan ook voor Mexicaanse groentenmix uit de diepvries. Natuurlijk kan je ook zelf een eigen samenstelling maken van alle groenten die je lekker vindt, denk maar aan maĆÆs, paprika, groene boontjes, kidneybonen, courgette, … noem maar op! Ben je vegetariĆ«r, laat dan gewoon het vlees weg en voeg wat extra bonen toe. Ik ben zeker dat dit gerechtje daarmee even lekker en vullend is.
Ingrediƫnten
- 8 tortilla’s
- 500 gram rundergehakt
- 2 blikken tomatenblokjes
- 800 gram Mexicaanse groentenmix of eigen samenstelling
- 1 zakje enchiladas-kruidenmix*
- 200 gram gemalen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Gebruik een grote pan met hoge randen of een grote pot voor de vulling.
- Als je diepvriesgroenten neemt, kan je ze oftewel op voorhand laten ontdooien in een zeef oftewel de groenten meteen in de pan doen met wat water en ze zo gaar laten worden. Gebruik je verse groenten, doe dan wat olijfolie in een pan en bak de groenten voor zo’n 8 minuten tot ze gaar zijn.
- Voeg het gehakt bij de groenten en bak het rul.
- Doe de tomatenblokjes erbij en spoel de blikken uit met een beetje water. Doe ook het zakje kruidenmix in de pan.
- Laat zo’n 3 minuutjes pruttelen en kruid indien nodig nog af met peper en zout.
- Neem een grote ovenschaal (of twee kleineren doe een heel klein beetje saus op de bodem.
- Neem 1 tortilla in je hand. Schep wat vulling in het midden van de tortilla en vouw de kanten naar binnen.
- Leg de tortilla met de geplooide kant naar beneden in de ovenschaal.
- Herhaal met de overige tortilla’s tot ze allemaal lekker knus naast elkaar in de ovenschaal liggen.
- Zorg dat je nog wat saus over hebt om over de tortilla’s te verdelen als ze in de schaal liggen, anders worden ze te krokant in de oven.
- Doe de gemalen kaas er er over en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
Smakelijk! X Ellen
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Nog op zoek naar meer hoofdgerechten? Geen probleem, Iāve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Ć©Ć©n keer gemaakt en sindsdien nooit nog een ander recept gebruikt! Super gemakkelijk en overheerlijk!
Waar haal je zo’n Mexicaanse groentenmix? En die enchilada-kruidenmix? Hebben ze dat standaard in de supermarkt?
Hoi Sara!
Ja, dat hebben ze bij de “buitenlandse” afdeling. Ik zou kijken bij de Mexicaanse spullen (taco’s, tortilla’s, salsa’s, …), daar staan de kruidenmixen bij.
Groetjes,
Ellen
Ze staan in de oven.. Ben benieuwd āŗļø Was weeral heel gemakkelijk om te maken! Top
Heb ze net gemaakt en ze zijn echt lekker! Ze hadden alleen geen Mexicaanse mengeling in de Carrefour maar had nog groentjes over van de tray bake!
Oeh, dat kan ook niet slecht geweest zijn. Smakelijk! :)
Het ziet er heerlijk uit!!