Salade met gegrilde courgette. De ster van deze salade: eenvoud. Als je niet veel werk wil, dan raad ik je aan deze gegrilde courgette salade een kans te geven. Perfect als je na een lange werkdag niet meer wil zwoegen maar toch wil genieten van een smaakvol en gezonde maaltijd.
Ik haalde mijn inspiratie bij een van mijn favoriete koffietentjes in mijn buurt, Kolonel Coffee. Ik besef me ineens dat ik hier nog geen hotspot over geschreven heb. Daar breng ik snel verandering in, I promise! :) Ondertussen at ik dus deze suggestie salade en werd verliefd op de smaakcombinatie en de eenvoud van deze courgette salade.
De portie in het recept is voor 2 royale porties als je geen extra brood of iets dergelijks wil toevoegen. Als bijgerecht werkt deze salade perfect voor 4 personen, geserveerd met wat geroosterd stokbrood of sneetjes Marrokaans brood. Of ga voor wat gekookte kruidige quinoa of salade met gegrilde courgettecouscous. Heerlijk!
Zelf gegrilde courgette maken
Ik vind zelf gegrilde courgette maken super eenvoudig en snel. Omdat de groente niet veel tijd nodig heeft om te garen, kan je je stukken vrij grof houden en krijgen ze een heerlijk geroosterde smaak. Verwarm de oven op 200Ā°C (hetelucht) en verdeel de courgette maantjes naast elkaar op een bakplaat. Verdeel er wat olie over en je favoriete kruiden. In de zomer kies ik voor deze salade met gegrilde courgette vaak ProvenƧaalse kruiden. Heerlijk! Ik hou ervan als de courgette een lichtbruine kleur heeft maar toch ook nog wat knapperigheid behoudt.
Ingrediƫnten
- 2 courgettes ik nam geel en groen
- 150 g gemengde sla
- 100 g feta
- 50 g pijnboompitten
- 1 el ProvenƧaalse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de courgettes doormidden en in halve maantjes. Meng met peper en zout en de ProvenƧaalse kruiden. Doe de courgettes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet in de oven voor 12-15 minuten tot ze lichtbruin en nog net knapperig zijn. Schud de groentes even op halverwege.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
- Meng 1el olijfolie onder de gemengde sla. Verdeel hierover de geroosterde courgettes, de pijnboompitten en verkruimel de feta erover. Serveer met wat vers of getoast brood.
Smakelijk!
Aanrader! Supersnel klaar en lekker
Dit is vanaf nu mijn lievelingssalade!