Ondanks het feit dat het weer erg onvoorspelbaar is de laatste tijd (hallo hittegolf, ohja hallo hagelbollen), ben ik er helemaal klaar voor om mijn bbq terug boven te halen. Een lekker stukje vlees of een groentenspies kan zeker niet ontbreken, maar een paar goede side dishes zijn minstens even noodzakelijk als je het mij vraagt. Blijf weg van de vettige klassieke varianten, maar kies in de plaats voor een gezonde frisse variant zoals deze!
Een bbq kan eigenlijk een heel gezonde maaltijd zijn, zolang je je niet helemaal laat gaan in de stokbroodjes met knoflookboter of mayonaise. Helaas hoort de klassieke aardappelsalade ook niet helemaal in het gezonde rijtje thuis. Maar daar kan je gemakkelijk verandering in brengen, door hem bijvoorbeeld zelf te maken!
Ik gebruik in dit recept zelfs helemaal geen mayonaise, maar een volle Griekse yoghurt als vervanging in combinatie met een heleboel takjes dille. Kruidt het geheel goed af met peper en zout en je zal de mayonaise zeker en vast niet missen. Samen met de frisse toets van de appelstukjes & de zoetzure augurkjes is deze aardappelsalade gegarandeerd een hit!
Ingrediënten
- 400 g aardapelen krieltjes
- 2 el Griekse Yoghurt
- 1 tl honing
- 5 takjes dille
- 1 appel
- 10 kleine augurkjes
Instructies
- Was de aardappelen grondig en snij ze in hapklare stukjes en kook ze tot ze bijna gaar zijn. Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Snij de appel en augurkjes in kleine blokjes en meng de yoghurt honing en dille eronder.
- Schep de afgekoelde aardappelen eronder en zet minimaal voor 1 uur in de koelkast.
Smakelijk!