Cake for breakfast? Yes please! Als er iets is dat mij uit bed krijgt, dan is het wel een heerlijk ontbijtje dat op me staat te wachten. Deze herfstige gezonde appelcake met kaneel hoort daar zeker en vast bij. Eet een plakje koud onderweg, of warm snel even op voor wat extra hartverwarmend gevoel. ;)
De ontbijtjes die je op voorhand kan maken zijn bij mij toch altijd een winner. Ik ben ook echt de persoon die soms zin heeft om pannenkoeken of wafels te maken als ik opsta, maar even vaak heb ik absoluut geen zin om maar Ć©Ć©n vinger uit te steken. Dan gebeurt het natuurlijk dat je snelle en (vaak) ongezondere opties kiest, gewoon omdat het snel en gemakkelijk is. Dat kennen we vast allemaal wel!
Deze gezonde appelcake kan je perfect in het weekend maken en in stukken snijden voor een paar dagen. Bewaar het geheel in de koelkast voor een paar dagen en snijdt er stukjes af of steek plakjes apart in de diepvriezer voor een nood-ontbijtje dat je sneller kan graaien dan dat je conflakes kan zeggen. Maar natuurlijk is deze cake ook heerlijk als dessert of tussendoortje! Misschien proef je het verschil zelfs niet! ;)
Ingrediƫnten
- 100 g volkorenmeel + 1 el
- 80 g kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 200 g appelmoes
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 3 appels in hapklare blokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Meng de suiker met de eieren tot de suiker wat is opgelost.
- Voeg de appelmoes toe en meng goed.
- Voeg de bloem (hou 1 eetlepel apart) en bakpoeder en kaneel toe. Meng met een spatel.
- Meng de appelblokjes met de eetlepel bloem en spatel dan onder het deeg.
- Giet het deeg in een goed ingevette bakvorm en bak in het midden van de oven voor 35 minuten
Eet smakelijk!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Nog op zoek naar meer snack recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op hapjes pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Ik maak graag kleine cakejes in muffinvorm, hoe lang zou je ze dan in oven zetten?
Dat kan ook natuurijk! Ik zou zeggen 20 – 25 minuten!
Groetjes,
Ellen
Dag Ellen,
Ik heb geprobeerd de cake te maken en de smaak zit zeker goed maar hij blijft vanbinnen heel zacht en “deegig. Enig idee aan wat dat kan liggen? :-)
Hoi Laura! Bij mij is hij ook wel vochtig maar echt deegig zou hij niet mogen zijn! Ik vermoed dat jouw oven iets anders is afgesteld dan de mijne en de cake er dus wat langer in moet. Misschien een schepje bloem extra dat ook kan helpen. :) Hopelijk lukt het volgende keer beter!
Lijkt me heerlijk!
Thanks om dit recept te sharen! :-)
Heel graag gedaan! ;)
Ah wat een heerlijk recept zeg! Fijn met zelfgemaakte appelmoes, lijkt me super lekker.
Dank je wel Anne :)