Cake for breakfast? Yes please! Als er iets is dat mij uit bed krijgt, dan is het wel een heerlijk ontbijtje dat op me staat te wachten. Deze herfstige gezonde appelcake met kaneel hoort daar zeker en vast bij. Eet een plakje koud onderweg, of warm snel even op voor wat extra hartverwarmend gevoel. ;)
De ontbijtjes die je op voorhand kan maken zijn bij mij toch altijd een winner. Ik ben ook echt de persoon die soms zin heeft om pannenkoeken of wafels te maken als ik opsta, maar even vaak heb ik absoluut geen zin om maar Ć©Ć©n vinger uit te steken. Dan gebeurt het natuurlijk dat je snelle en (vaak) ongezondere opties kiest, gewoon omdat het snel en gemakkelijk is. Dat kennen we vast allemaal wel!
Deze gezonde appelcake kan je perfect in het weekend maken en in stukken snijden voor een paar dagen. Bewaar het geheel in de koelkast voor een paar dagen en snijdt er stukjes af of steek plakjes apart in de diepvriezer voor een nood-ontbijtje dat je sneller kan graaien dan dat je conflakes kan zeggen. Maar natuurlijk is deze cake ook heerlijk als dessert of tussendoortje! Misschien proef je het verschil zelfs niet! ;)
Ingrediƫnten
- 100 g volkorenmeel + 1 el
- 80 g kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 200 g appelmoes
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 3 appels in hapklare blokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Meng de suiker met de eieren tot de suiker wat is opgelost.
- Voeg de appelmoes toe en meng goed.
- Voeg de bloem (hou 1 eetlepel apart) en bakpoeder en kaneel toe. Meng met een spatel.
- Meng de appelblokjes met de eetlepel bloem en spatel dan onder het deeg.
- Giet het deeg in een goed ingevette bakvorm en bak in het midden van de oven voor 35 minuten
Eet smakelijk!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Nog op zoek naar meer snack recepten? Geen probleem, Iāve got you! Op hapjes pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Hoi Ellen. Zou je de suiker kunnen verminderen denk je? Wij houden niet zo van zoet… de structuur verandert dan wel. Suggestie? Of gewoon halveren zonder probleem? Ik ga t trouwens met zĆŗsto proberen. Normaal levert dat geen probleem en kan ik dat 1 op 1 vervangen..
Lfs x
Appel en kaneel blijft een top combo! 1 van mn favoriete ontbijtjes, dit recept ?
Hier thuis viel hij in de smaak! Mijn kinderen en man vonden het super lekker!
Hoi Ellen,
ben helemaal verliefd op alle appeldesserts maar heb helaas geen kokosbloesemsuiker in huis. Kan het ook met gewone kristalsuiker? Gebruik ik dan ook best 80g? of kan het ook met minder?
Bedankt, voor al je heerlijke recepten! Love them!
Sophie
Dat kan! Je kan die gewoon 1 op 1 vervangen. Iets minder kan ook hoor. :)
Bedankt voor het lieve compliment!
Vele groetjes
Ellen
Dag Ellen,
zou ik de kokosbloesemsuiker kunnen vervangen door vb dadels?
Dag Ils,
Dat kan je proberen! Je cake zal er wel een andere textuur door krijgen.
Je kan de dadels dan best even weken in warm water, uit laten lekker en dan pureren. Ik denk wel dat je zeker 10 dadels zal nodig hebben. Best even testen dus!
Groetjes en succes ermee!
Ellen
Hoi!
Bewaar ik de cake best in de frigo? Of onder een stolp? Of in een bewaardoos?
Alvast bedankt! En ook bedankt voor al jouw top recepten :D
Joepie! Ik bewaar hem idd afgesloten in de koelkast. Aangezien er nogal veel vocht in zit merk ik dat hij zo langer sappig en goed blijft!
Na een dag of 4 snij ik – als er overschot is – de rest in plakjes en vries ik die in. :)
Groetjes
Ellen