4.50 van 4 beoordelingen

Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groenten

Niet alle taarten hoeven per se zoet te zijn. Dat bewijst deze overheerlijke groententaart wel. Niet alleen ziet ze er best wel spectaculair uit (beauty alert!), maar ze is ook ontzettend gemakkelijk om te maken. Jullie kennen het ondertussen wel. Rustiek boven mooi afgewerkte maaltijdjes zijn zoveel sneller en gemakkelijker om te maken & smaken minstens even goed. ;)

Voor deze groententaart gebruik ik tomaten, gegrilde courgette & aubergine. Een heerlijk zomerse combinatie als je het mij vraagt waar je nooit iets mee fout kan doen. Een gezonde dosis pesto en mozzarella erbij, samen in een jasje van bladerdeeg (haha, zeggen ze dat zo?!) en je hebt een heerlijke lunch, hapje of zelfs een avondmaal om U tegen te zeggen.

De voorbereidingen voor deze groententaart

Je kan de eerste stappen voor deze taart al ruim op voorhand voorbereiden. Snij je tomaat, aubergine, courgette en mozzarella in plakjes. Laat alle groenten en de mozzarella goed uitlekken op keukenpapier om het overtollig vocht te verwijderen.

Bak de aubergine en courgette al gaar of grill ze op voorhand in de oven. Wat je zelf het gemakkelijkst vindt! Laat ze na het bakken ook nog even uitlekken. We willen natuurlijk een lekker krokant korstje.

Het effectief klaarmaken van de taart kan dan in een paar minuutjes gebeuren. Rol het deeg uit, verdeel er de pesto over met daarna de groenten en mozzarella. De oven doet de rest van het harde werk. Een heerlijke lunch voor 6 personen of een stevigere maaltijd (bijvoorbeeld met een fris rucola slaatje) voor 4 personen.

hartige groententaart

Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groenten

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 4 beoordelingen
4 -6 personen

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 el pesto
  • 1 vel rond bladerdeeg
  • een handjevol pijnboompitten optioneel

Instructies

  • Was en snij de aubergine en courgette in rondjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Bak eerst de aubergineschijfjes in een eetlepel oliijfolie in een pan voor 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout tijdens het bakken.
  • Bak daarna de courgetteschijfjes voor zo'n 2-3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout tijdens het bakken. Laat de groenten even afkoelen en uitlekken op wat keukenpapier zodat overtollig vocht verdwijnt.
  • Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  • Snij de tomaten en mozzarella ook in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Laat ze ook even uitlekken op keukenpapier zodat alle overtollig vocht verdwijnt.
  • Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenschaal. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Besmeer de bodem met de pesto.
  • Verdeel op de pesto in rondjes de groenten afgewisseld met de mozzarella tot alles op is.
  • Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen. Dit mag rustiek zijn of met een patroontje. Wat je zelf wil. Smeer eventueel de bovenkant van het deeg nog in met een beetje olijfolie voor een mooi bruin kleurtje. Bestrooi de taart eventueel met wat pijnboompitten.
  • Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de mozzarella goed gesmolten.
  • Laat enkele minuten afkoelen alvorens te serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer salade recepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

groententaart met mozzarella

Nog goesting?

brooddoos inspiratie
Lunch
00:10

3 x eenvoudige brooddoos inspiratie

quesadilla met pompoen
Lunch
00:20

Quesadilla met pompoen, geitenkaas & honing

lente quiche
Lunch
00:55

Lente quiche met prei, kerstomaatjes en parmaham

gevulde eieren
Hapjes
00:20

3 x gevulde eieren

broccoli pastinaak soep
Lunch
00:25

Broccoli pastinaak soep

hapje met asperges
Lunch
00:20

Hapje met asperges, gedroogde ham en gepocheerd eitje

tomatensoep met tortellini
Lunch
00:20

Tomatensoep met tortellini

rode linzensoep
Lunch
00:30

Rode linzensoep met wortel