Hé snacker! Ik heb het tegen jou! Voel jij je ook zo aangesproken? I looove to snack. Ik heb altijd het gevoel dat ik me beter kan concentreren wanneer ik op iets kan bijten, kan snacken. Daarom ben ik dan ook steeds op zoek naar gemakkelijke, snelle en vooral gezonde tussendoortjes zodat ik mijn snack-cravings niet hoef te onderdrukken! Deze havermout koekjes met banaan zijn daar perfect voor.
De perfecte snack: havermout koekjes
Deze havermout koekjes zijn natuurlijk niet zo krokant en zo zoet als een boter-en-suiker koekje. Maar voor maar twee ingrediënten is dit koekje ongelofelijk lekker en verslavend! En het maakt helemaal niet uit als je ze allemaal in één keertje op eet. Win win. :)
Je kan dit koekje opfleuren met allerlei ingrediënten die je nog in huis hebt, denk maar aan chocoladestukjes, rozijnen, gedroogd fruit, noten, kokos, cacao en nog veel meer! Experimenteer er op los met je favoriete smaken zodat je heerlijk kan snacken tijdens het werken of leren (toi toi toi examenstudenten!).
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen*
- 100 gram (grove) havervlokken
Instructies voor de havermout koekjes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Prak de bananen en doe ze samen met de havervlokken in een kom. Zet onder elkaar en voeg eventueel dingen toe die je lekker vindt.
- Leg bakpapier op je bakplaat en verdeel de koekjes met twee lepels of met je handen. Ik gebruikte twee theelepels en maakte ongeveer 12 koekjes. Je kan ook grotere koekjes maken, maar pas dan wel je baktijd aan.
- Bak de koekjes 18-20 minuten in de oven.Laat de koekjes op het bakpapier afkoelen zodat ze wat harder worden.**
Eet smakelijk en geniet van deze havermout koekjes! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertje? Geen probleem, I’ve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je deze havermout koekjes of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Zalig lekker gemakkelijk. Bij mij worden ze nooit hard .. slap ..als ik ze koud laat worden. Tip? Of is dit normaal?
Groetjes
Nele
Ja, dat is zo Nele. Aangezien er geen boter of suiker in zit is er niets in wat het ‘krokante’ koekjes maken.
Groetjes!
overrijpe bananen in huis en geen zin om daar veel tijd in te steken?
dit is dan echt het ideale recept! en oooo wauw, dat smaakte echt veel beter dan verwacht!
njammie : )
Geniet er van!! :)
Hihi superlekker!
Heb mij niet kunnen houden en ze bijna allemaal opgegeten haha
Haha, dat hoor ik erg graag! :) Geniet er van!
Liefs,
Ellen
Ben ook grote fan van deze koekjes! Had het vorig jaar eens gemaakt, maar het was niet zo mijn ding (maar volgens mij was de banaan ook nog niet echt rijp), en het nu toch nog eens opnieuw gemaakt, mét rijpe banaan en een topping van rood fruit en ben dus helemaal verkocht aan dit koekjesontbijt :)
Ah super! Blij dat te horen :)
Vanavond geprobeerd, écht heeeeeeerlijk om mee te zondigen voor én na het sporten. Klaar in no-time (zelfs iemand met 2 linkerhanden kan dit in 2 min.) en ik vind ze persoonlijk meer dan zoet genoeg!
Heb ze wel iets krokanter gebakken, voor wat meer “bite”. Alweer een toppertje van Kokerellen :)