Oh jaa, deze breakfast party is getting started! Niets schreeuwt “YES, ontbijt” dan deze gemakkelijke, maar vooral overheerlijke havermout pannenkoeken. Er is dus ab-so-luut geen nood aan voorgemaakte pakjes van de winkel, want het is gemakkelijker om het zelf te maken. Haal dus je havermout(meel) al maar boven, want ik ben er zeker van dat je deze heel snel zal willen uitproberen.
Havermout pannenkoeken bomvol smaak
Aan pancake receptjes op mijn blog geen gebrek, maar wat er nog ontbrak was een gezondere variant van de traditionele pannenkoek. Gewoon, je kent hem wel, die dunne smaakvolle pannenkoek, een crêpe. Heerlijk met siroop, fruit of gewoon een goede laag bruine suiker zoals we ze vroeger aten.
Een variatie op de klassieke pannenkoek
Deze havermout pannenkoeken hebben een paar kleine twists maar worden daardoor een pak gezonder. Geen probleem dus om ze voor het ontbijt, het middagmaal of zelfs het avondeten op tafel te zetten. Kies voor een zoete variant met fruit of suiker (zoals ik) of ga voor een hartige variant en gebruik je havermout pannenkoeken als wrap met wat kaas, spek of andere heerlijke toppings. Aan jou de keuze!
Havermout meel zelf maken
Havermout meel zelf maken is ontzettend gemakkelijk. Je hebt er alleen een staafmixer, blender of keukenmachine voor nodig. Doe fijne havermout vlokken in een kom of in de blender en laat de machine de vlokken fijn malen. Laat de machine een paar minuten draaien zodat het meel echt goed gemalen wordt. Je kan het eindresultaat door een grove zeef halen maar ik vind dit niet nodig.
Je kan bij deze havermout pannenkoeken zelf kiezen hoeveel havermout en hoeveel klassieke tarwebloem je gebruikt. De half half verdeling die ik toepas, geeft een heerlijk klassieke smaak aan de pannenkoeken, maar uiteraard zou je ook voor een 70/30 kunnen gaan of zelfs enkel havermout om de pannenkoeken volledig glutenvrij te maken.
Ingrediënten
- 50 g havermeel*
- 50 g tarwebloem**
- 250 ml magere melk
- 2 eieren
- 1 tl vanille optioneel
Instructies voor deze havermout pannenkoeken
- Meng het havermeel met de bloem.
- Maak een kuiltje in het deeg en voeg de melk en eieren toe, en eventueel de vanille.
- Meng van binnen naar buiten tot een egaal deeg.
- Verwarm een pannenkoekenpan op hoog vuur.
- Voeg telkens een kleine pollepel toe aan de pan en swirl het deeg rond tot een egaal vlak.
- Laat bakken tot ze goudbruin zien (bij mij maar 30 seconden) en draai dan om.
- Hou de pannenkoeken warm in de oven op 150°C of verorber meteen.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Heerlijke, gezonde, super makkelijke pannenkoeken! Ideaal als gezond en lekker ontbijt!
Beste Ellen, ik bakte net de havermoutpannenkoekjes zoals in jouw boek (enkel met havermeel, ik gebruikte ook haverdrink ipv melk) en het moet gezegd …ze zijn overheerlijk! Bedankt voor al jouw lekkere recepten en zalige blog!
Heel erg leuk dat te horen Lieve!!
Nog een toppertje uit het boek om op zondag avond klaar te maken en mezelf de hele week van ontbijt te voorzien. Sinds ik ben weggestopt van enkel een stuk fruit of een koek als ontbijt ben ik echt fan van je lekkere cozy receptjes. Makkelijk en snel, vaak ook ideaal als mealprep. Nog eens bedankt hiervoor! ?
Sorry Ellen, mijn vorige bericht was niet bedoelt om online te plaatsen.
Groetjes,
Aminata
I
Hallo Ellen,
Ik ben Aminata en ik maak biologische Afrikaanse dranken. Ik ben onder de charme van je blog…Zou jij het intetessant vinden
om eens te ontmoeten en over mijn producten te bespreken?
Ik ken je blog via Evelien Verschroeven.
ik hoor het wel.
Groetjes
Aminata
Hi Aminata, bedankt voor je berichtje! Je mag me anders een mailtje sturen op ellen@kokerellen.be.
Liefs,
Ellen