Nog geen beoordelingen

Homemade Guacamole met nacho’s

Guacamole is voor mij de dip der dippen. Cocktailsaus, move over, want dit groene goedje heeft je met zéér veel overtuiging van de troon gestoten. Buiten het feit dat guacamole voor niet-gelovers er misschien onsmakelijk uitziet, kan ik niets dan lof schrijven over deze heerlijke dip die trouwens echt even gemakkelijk te maken is dan cocktailsaus (en dan bedoel ik met mayonaise uit de winkel). Er bestaan ontelbare versies, maar de mijne is (ofcourse) de lekkerste, de gemakkelijkste en heeft maar 5 ingrediënten! En als dat je nog niet over de streep trok, ik laat je ook nog zien hoe je zelfgemaakte nacho’s kan maken. ;)

Guacamole wordt gemaakt van de heerlijke groente (die eigenlijk een fruit is trouwens), avocado. Zacht, groen, creamy en smeltend in de mond, is deze steenvrucht de perfecte basis voor onze dip. Kies dus zeker een avocado die wat rijper is, want we gaan hem met een vork pletten.

Hoe weet je of je avocado rijp is? Twee trucjes die je kan gebruiken. Neem de avocado in je hand en druk lichtjes met je vinger tegen de schil. Voelt het hard aan? Dan is hij nog niet rijp genoeg. Kan je de schil lichtjes indrukken, perfect! Meenemen die handel. Je kan ook een “poepje” van de avocado (een klein knopje aan de onderkant) verwijderen om te zien of de avocado niet te rijp is. Haal het poepje weg en als de kleur daaronder bijna zwart is, is je avocado te rijp. Is het mooi fel groen, dan is hij perfect om te gebruiken.

Iedereen heeft zijn versie van guacamole, en de mijne behoort zeker bij de allereenvoudigsten. Ik hou ook van een meer chunky dip met wat stukjes, dus je kan deze variant gewoon maken op een snijplank. Je hebt er zelfs geen keukenmachine voor nodig!

Homemade Guacamole met nacho’s

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

Voor de guacamole:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 5 kerstomaatjes/1 gewone tomaat vruchtvlees verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 1 el limoensap/citroensap
  • 1/8 e tl peper
  • 1/2 tl zout

Voor de nacho’s:

  • 4 tortilla vellen
  • Olijfolie
  • Kippenkruiden of andere kruiden naar keuze

Instructies

Voor de guacamole:

  • Snij de avocado rond de pit in twee en haal de pit weg.
  • Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het in een paar stukjes zodat het makkelijker is om met een vork te pletten.
  • Plet de avocado op een snijplank of bord tot bijna alle stukjes fijn geplet zijn. Ga voor de textuur die jij het lekkerst vindt.
  • Doe de avocado in een kommetje, samen met de tomatenstukjes, het limoensap en zout en peper. Zet goed onder elkaar.

Voor de nacho’s:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de tortillavellen in 8 gelijke delen, zodat ze kleine driehoekjes vormen.
  • Leg ze op een bakplaat uit elkaar gespreid en bestrijk met een beetje olijfolie.
  • Kruid met wat zout en de kippenkruiden (of andere kruiden) zoveel naar keuze.
  • Zet de tortillachips voor zo’n 5 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Hou ze in de gaten! Ze verbranden snel en elke oven is anders.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

nachooos

Volg je Kokerellen al?

Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Nog goesting?

zelfgemaakte crackers met zaden
Hapjes
00:10

Geroosterde paprika tapenade

hummus zelf maken
Allergenen
00:15

Loaded hummus zelf maken

veenbessensaus
Dips
00:15

Zelf veenbessensaus maken

hummus
Dips
00:10

3x heerlijke hummus

dip met geroosterde paprika
Dips
00:05

Dip met geroosterde paprika & feta

rode vruchten curd
Dessert
00:15

Rode vruchten curd

dip met veenbessen
Hapjes
00:05

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn

zelf ketchup maken
Hapjes
00:30

Zelf ketchup maken (zonder suiker)