Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb alvast het gevoel dat de herfst stilletjes aan komt binnengekropen. Afgelopen weekend was het zeikweer (excuse my language). Dat is dan wel weer het perfecte excuus om wat meer tijd in de keuken door te brengen. EĆ©n van de dingen die me altijd opvrolijken wanneer het weer niet mee wil: de geur van versgebakken zoetigheden! Deze honingwafels maakte ik dan ook met veel plezier & aan de hoeveelheid te zien die ik verorberde, at ik ze met nog meer plezier. Ā ;)
Nostalgie met honingwafels
Iedereen heeft wel zoān recept liggen van een grootmoeder of āvader, tante of ander ver familielid voor de vaste familiewafeltjes. Ik was dan ook op zoek naar die van mijn opa (naast soepballetjes rollen, was wafels bakken zijn vaste bijdrage aan het huishouden), maar helaas heb ik ze nog niet kunnen lokaliseren. Ik weet nochtans zeker dat ik er destijds een foto van had genomen met mijn gsm, maar het gestructureerd opbergen van digitale informatie is een discussie die ik hier nu niet wil starten.
In ieder geval hebben jullie deze dan nog van mij te goed! In tussentijden moeten (achja, zoān opgave is het misschien ook niet) jullie het dan maar met dit recept voor honingwafeltjes stellen. Nog zoān nostalgisch recept dat me aan de markt doet denken. Ik vond online niet echt een recept dat ik er lekker vond uit zien (als dat al kan op basis van geschreven ingrediĆ«nten) dus experimenteerde ik zelf tot ik het gewenste resultaat bekwam. Super gemakkelijke, lekkere & zachte honingwafels voor het hele gezin!
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 100 g honing*
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Laat je wafelijzer voorverwarmen. Ik zet mijn knop op de middelste temperatuur. Begin door dit ook te doen, merk je dat je wafels te donker/te licht zijn, pas de temperatuur dan al doende aan.
- Neem een grote kom en doe hierin de boter en de honing. Meng goed door met een garde. Is je boter nog te hard, zet ze dan 20 seconden in de microgolf. Er moet een homogene massa ontstaan.
- Voeg de vanille en de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe aan het deeg en meng goed door met de garde.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng met een spatel of houten lepel tot een geheel.
- Verdeel wat boter over je wafelijzer en bak de wafeltjes gedurende 3,5 minuut (dan waren ze bij mij perfect) goudbruin.
- Laat afkoelen (als je het geduld er voor hebt).
- Bewaar de wafeltjes in een luchtdichte doos. Ze zijn het lekkerste versgebakken of nog even in de broodrooster of oven gestoken.
Eet smakelijk en geniet van deze honingwafels! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertjes zoals deze honingwafeltjes? Geen probleem, Iāve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Suuuuuuper lekker!!!!
Lekker! Maar effectief het lekkerste om meteen op te eten.
Dag nadien zijn ze wat droog.
Maar zo snel om te maken dat ze ideaal zijn voor een vers en snel vieruurtje
Ik zie dat de wafeltjes bij jou een mooie gele kleur hebben. Bij mij is dit niet het geval na het uittesten van dit receptje. Hoe krijg ik ook mooie gele wafeltjes?
Hoi Amber,
Het kan misschien aan je honing of aan je toestel liggen? Ik heb ondertussen zelf ook een nieuw toestel en bij mij zijn ze nu ook iets ‘fletser’ van kleur. :)
Groetjes,
Ellen
Ik wil deze wafeltjes ook uittesten. Ik heb nu misschien een domme vraag. Nu heb ik honing van een imker. Geen vloeibare versie.
Kan ik die ook gebruiken als ik die eerst een beetje smelt alvorens te mengen met de andere ingrediƫnten? Of is het best aan te raden om vloeibare honing te gebruiken? :)
Dat gaat zeker! Wordt vast super lekker :)
Veel bakplezier, liefs Ellen
Oh super, dankjewel! :D
Heerlijke wafeltjes! Eenvoudige en ideale om samen met een nichtje, neefje of petekind te maken.