Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb alvast het gevoel dat de herfst stilletjes aan komt binnengekropen. Afgelopen weekend was het zeikweer (excuse my language). Dat is dan wel weer het perfecte excuus om wat meer tijd in de keuken door te brengen. EĆ©n van de dingen die me altijd opvrolijken wanneer het weer niet mee wil: de geur van versgebakken zoetigheden! Deze honingwafels maakte ik dan ook met veel plezier & aan de hoeveelheid te zien die ik verorberde, at ik ze met nog meer plezier. Ā ;)
Nostalgie met honingwafels
Iedereen heeft wel zoān recept liggen van een grootmoeder of āvader, tante of ander ver familielid voor de vaste familiewafeltjes. Ik was dan ook op zoek naar die van mijn opa (naast soepballetjes rollen, was wafels bakken zijn vaste bijdrage aan het huishouden), maar helaas heb ik ze nog niet kunnen lokaliseren. Ik weet nochtans zeker dat ik er destijds een foto van had genomen met mijn gsm, maar het gestructureerd opbergen van digitale informatie is een discussie die ik hier nu niet wil starten.
In ieder geval hebben jullie deze dan nog van mij te goed! In tussentijden moeten (achja, zoān opgave is het misschien ook niet) jullie het dan maar met dit recept voor honingwafeltjes stellen. Nog zoān nostalgisch recept dat me aan de markt doet denken. Ik vond online niet echt een recept dat ik er lekker vond uit zien (als dat al kan op basis van geschreven ingrediĆ«nten) dus experimenteerde ik zelf tot ik het gewenste resultaat bekwam. Super gemakkelijke, lekkere & zachte honingwafels voor het hele gezin!
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 100 g honing*
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Laat je wafelijzer voorverwarmen. Ik zet mijn knop op de middelste temperatuur. Begin door dit ook te doen, merk je dat je wafels te donker/te licht zijn, pas de temperatuur dan al doende aan.
- Neem een grote kom en doe hierin de boter en de honing. Meng goed door met een garde. Is je boter nog te hard, zet ze dan 20 seconden in de microgolf. Er moet een homogene massa ontstaan.
- Voeg de vanille en de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe aan het deeg en meng goed door met de garde.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng met een spatel of houten lepel tot een geheel.
- Verdeel wat boter over je wafelijzer en bak de wafeltjes gedurende 3,5 minuut (dan waren ze bij mij perfect) goudbruin.
- Laat afkoelen (als je het geduld er voor hebt).
- Bewaar de wafeltjes in een luchtdichte doos. Ze zijn het lekkerste versgebakken of nog even in de broodrooster of oven gestoken.
Eet smakelijk en geniet van deze honingwafels! X Ellen
Nog op zoek naar meer dessertjes zoals deze honingwafeltjes? Geen probleem, Iāve got you! Op de Dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Easy peasy en super lekker :-) Deze wafeltjes gaan nog vaak gemaakt worden door ons!
Wat een feest! Weinig werk maar heerlijke wafels!
Beste recept ook.
Weeral het bewijs dat IEDEREEN kan koken. Ellen legt het supergoed uit!!
Deze net zelf uitgeprobeerd en ze waren een groot succes! Heel erg lekker!
Ik heb de wafeltjes juist gemaakt. Ze zijn heerlijk. Weeral een gerechtje van Kokerellen dat lekker en gemakkelijk te maken is :-)
Dag Veerle,
Super lief dat je een berichtje achterlaat. Ik ben erg blij dat het gesmaakt heeft! :)
Liefs,
Ellen
Deze wil ik testen, ze zien er in ieder geval heerlijk uit.
Dank je Ingrid! Ik ken anders nog heel lekkere honingwafeltjes volgens jou recept ;)