Nog geen beoordelingen

Italiaanse gevulde courgette met krieltjes


Een lekker & eenvoudig dinnertje dat ook nog eens best fancy uit ziet. Ja hoor, deze Italiaanse gevulde courgette heeft het allemaal. En met maar 5 ingrediënten zal je zeker niet lang in de keuken of de winkel hoeven te staan. Een gevulde groente hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dat bewijst dit Italiaans getinte ovengerechtje wel.

Ik hou van gevulde groenten in de oven, zeker met een heleboel smaken en ook nog eens wat rijst of iets anders er bij. Maar dikwijls ben je al gauw een half uur bezig met alle prep alvorens je uiteindelijk nog een uurtje moet wachten op het eindresultaat. Zoals jullie weten is dat niet mijn standaard procedure! Deze Italiaanse gevulde courgette zorgt er voor dat je niets hoeft in te boeten aan smaak, met een minimum aan werk. Top!

italiaanse gevulde courgette

Ik koos er voor om bij de Italiaanse gevulde courgette lekkere krielaardappeltjes te maken in hun meest pure vorm. Niet alleen omdat dat super lekker is, maar ook omdat ze gewoon bij op de bakplaat in de oven kunnen. Zo hoef ik weeral een kookpot minder vuil te maken en ben ik er zeker van dat alles op dezelfde moment klaar is. Ik gebruik kippengehakt om het geheel wat lichter te maken en voeg ook enkel kaas toe aan de bovenkant. Als je vers geraspte Parmezaanse kaas gebruikt, kom je met een klein stukje al heel ver. Ik verbaas me er zelf altijd over. Zo wordt het geheel niet te zwaar en kan je toch volop genieten. Natuurlijk kan je naar eigen voorkeur ook een andere kaas gebruiken en heb je nog zelfgemaakte pastasaus over is dit de ideale manier om restjes op te werken!

Italiaanse gevulde courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 300 gram kippengehakt
  • 400 gram tomatensaus
  • 50 gram parmezaanse kaas*
  • 800 gram krieltjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de krieltjes en leg ze op een bakplaat. Voeg een eetlepel olijfolie toe en verdeel goed over alle aardappelen. Kruidt goed af met peper en zout en eventueel wat verse kruiden (zoals rozemarijn).
  • Zet alvast 15 minuten in de oven.
  • Snij de courgettes in twee en hol ze uit met een lepel. Laat ongeveer een halve centimeter dikke schil over. Doe de inhoud van de courgette in een kom.
  • Bak het kippengehakt rul en voeg hieronder de tomatensaus.
  • Hak het gedeelte van de courgette die je er uit hebt gehaald in kleine stukjes. Voeg ook bij het gehakt.
  • Vul de courgettehelften royaal met de kippengehakt vulling en verdeel de parmezaanse kaas bovenop.
  • Leg de courgettes bij op de bakplaat en laat samen met de krieltjes nog 15 minuten in de oven staan tot de kaas begint te kleuren en de courgette gegaard is (laat niet te lang staan, anders valt hij uit elkaar!).
* Je kan ook gewone gemalen kaas gebruiken of mozarella!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog goesting?

pizza baguette
Lunch
00:30

Pizza baguette met pesto, tomaat en kip

broodje kip hawai
Lunch
00:20

Warm broodje kip hawai

noedels met gehakt en groenten
Vlees
00:20

Snelle curry noedels met gehakt en groenten

winterse schotel met zoete aardappel
Aardappel
00:35

Winterse éénpansschotel met zoete aardappel

raapjespuree
Allergenen
00:35

Kerstmenu: Raapjespuree met romige kip uit de oven

kip in pindasaus
Vlees
00:30

Kip in pindasaus met kleurrijke rijst

ovenschotel chipolata
Vlees
00:30

Ovenschotel met aardappel, chipolata & paprika

chili met zoete aardappel
Aardappel
00:40

éénpots zoete aardappel chili