Een lekker & eenvoudig dinnertje dat ook nog eens best fancy uit ziet. Ja hoor, deze Italiaanse gevulde courgette heeft het allemaal. En met maar 5 ingrediënten zal je zeker niet lang in de keuken of de winkel hoeven te staan. Een gevulde groente hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dat bewijst dit Italiaans getinte ovengerechtje wel.
Ik hou van gevulde groenten in de oven, zeker met een heleboel smaken en ook nog eens wat rijst of iets anders er bij. Maar dikwijls ben je al gauw een half uur bezig met alle prep alvorens je uiteindelijk nog een uurtje moet wachten op het eindresultaat. Zoals jullie weten is dat niet mijn standaard procedure! Deze Italiaanse gevulde courgette zorgt er voor dat je niets hoeft in te boeten aan smaak, met een minimum aan werk. Top!
Ik koos er voor om bij de Italiaanse gevulde courgette lekkere krielaardappeltjes te maken in hun meest pure vorm. Niet alleen omdat dat super lekker is, maar ook omdat ze gewoon bij op de bakplaat in de oven kunnen. Zo hoef ik weeral een kookpot minder vuil te maken en ben ik er zeker van dat alles op dezelfde moment klaar is. Ik gebruik kippengehakt om het geheel wat lichter te maken en voeg ook enkel kaas toe aan de bovenkant. Als je vers geraspte Parmezaanse kaas gebruikt, kom je met een klein stukje al heel ver. Ik verbaas me er zelf altijd over. Zo wordt het geheel niet te zwaar en kan je toch volop genieten. Natuurlijk kan je naar eigen voorkeur ook een andere kaas gebruiken en heb je nog zelfgemaakte pastasaus over is dit de ideale manier om restjes op te werken!
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 300 gram kippengehakt
- 400 gram tomatensaus
- 50 gram parmezaanse kaas*
- 800 gram krieltjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de krieltjes en leg ze op een bakplaat. Voeg een eetlepel olijfolie toe en verdeel goed over alle aardappelen. Kruidt goed af met peper en zout en eventueel wat verse kruiden (zoals rozemarijn).
- Zet alvast 15 minuten in de oven.
- Snij de courgettes in twee en hol ze uit met een lepel. Laat ongeveer een halve centimeter dikke schil over. Doe de inhoud van de courgette in een kom.
- Bak het kippengehakt rul en voeg hieronder de tomatensaus.
- Hak het gedeelte van de courgette die je er uit hebt gehaald in kleine stukjes. Voeg ook bij het gehakt.
- Vul de courgettehelften royaal met de kippengehakt vulling en verdeel de parmezaanse kaas bovenop.
- Leg de courgettes bij op de bakplaat en laat samen met de krieltjes nog 15 minuten in de oven staan tot de kaas begint te kleuren en de courgette gegaard is (laat niet te lang staan, anders valt hij uit elkaar!).
Smakelijk!
Deze avond klaargemaakt. Is inderdaad heel lekker!!
Bedankt voor je reactie Kathleen! Fijn dat te horen. :) Liefs, Ellen
Super lekker, staat nu ook weer in de oven ?.
Mmm! Super blij dat het smaakt An :)
Lijkt me heerlijk!!
Thanks!
Looks yummy! Gevulde groente is inderdaad heerlijk. Paprika vind ik ook zo lekker gevuld met allerlei veggies.
Ja! Je kan er zo veelzijdig mee zijn hé! ;) Nog veel mogelijk toekomstige recepten!