Ik hou van een goede burger, het liefst een lekker sappige kipburger. Eigenlijk gaat er echt niets boven een verse hamburger, met een krakend broodje van de kraam op de kermis of na een fuif. Maar jammer genoeg is dat niet echt een gerechtje met veel groenten of voedingswaarden. Daarom geef ik jullie vandaag een overheerlijk alternatief dat al de juiste ingrediƫnten bevat, en waar je toch heerlijk van een lekkere hamburger kunt genieten!
Kipburger maken met verstopte groenten
Deze kipburger maken is echt ontzettend gemakkelijk, ondanks de extra groenten. De burgers blijven lekker sappig en extra licht door de geraspte courgette. De helft van de burgers zijn dus eigenlijk groente en de andere helft vlees. Hierdoor blijven de hamburgers lekker mals en helemaal niet droog. Ik hou bovendien enorm van kipgehakt, maar ook rundergehakt zou een goede en gezonde optie zijn! Zorg er wel voor dat je de burgers dan niet helemaal droog bakt.
Qua toppings en omhulsels isĀ the sky the limit, maar je hoeft je zeker niet aan het klassieke broodje te houden. Ik laat jullie hier alvast wat mogelijkheden zien, maar experimenteer er op los zou ik zeggen. Zowel het pita- en ciabattabroodje, maar ook zeker de “sla-wrap” is een echte aanrader. En voor mij kunnen er nooit genoeg toppings zijn, haha! :) Maak deze kippenburger helemaal naar je eigen smaak.
Deze Italiaanse kipburger maken doe ik met de vaste toppings die je verwacht: wat gesmolten mozzarella, en eventueel een sausje van pesto en mayonnaise voor een extra smaakbommetje. Watfrisse groentjes ertussen zoals tomaat of sla en als je een augurkfan bent, mag dat natuurlijk niet ontbreken.
Ingrediƫnten
- 500 gram kippengehakt runds of varken kan ook natuurlijk
- 1 courgette
- 1 ei
- 100 gram amandelmeel of havermeel, paneermeel, gewone bloem, …
- 2 bolletjes mozarella
Instructies kipburger maken
- Rasp de courgette fijn en laat het overtollige vocht uitlekken in een zeef. Druk er desnoods wat met een vork of met je handen op om het meeste vocht weg te krijgen.
- Doe het gehakt samen met de courgette, het ei en het meel in een kom en zet goed onder elkaar. Kruid ook goed af met peper en zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.
- Zet een brede pan op middelhoog vuur en doe wat olie in de pan.
- Maak van het gehakt 4 giga-hamburgers of 8 kleinere en leg ze in de pan.
- Als je er 8 maakt, laat de hamburgers dan zo’n 5 minuten bakken aan elke kant. Als je er 4 maakt, hebben ze wat langer nodig.
- Snij de mozarella in fijne plakjes.
- Draai de hamburgers na 5 minuten om en verdeel de plakjes mozarella over de hamburgers. Als je een deksel hebt voor je pan, mag je dit er nu op zetten.
- Bak de hamburgers tot ze gaar zijn en werk af met je favoriete toppings.
Smakelijk en geniet van deze Italiaanse kipburger!
Nieuwsgierig naar meer heerlijke recepten? VerkenĀ ons uitgebreide assortiment aan vleesreceptenĀ op Kokerellen.be voor meer culinaire inspiratie. Vergeet ook niet om ons te volgen opĀ Instagram (@kokerellen)Ā voor dagelijkse updates, achter de schermen en meer smakelijke creaties.
Smakelijk! X Ellen
Lekker sappige burger. Zalig!
Ook handig om op voorhand te maken en in te vriezen. Blijven sappig!
Wat een goed idee! :D Nog sneller eten op tafel, altijd een goed plan!
Onze menu voor vanavond staat vast! Wat kijk ik er naar uit! :)
Ooh, ik heb er ook al terug zin in! Laat weten hoe ze smaakten! :)
Oehoeee, ik hou hier wel van hoor!