5 van 7 beoordelingen

Kaasstengels

Kaasstengels zijn écht de gemakkelijkste hapjes om te maken. Ze vergen amper een paar minuten om te maken en ze zijn overheerlijk zo vers uit de oven. Maak er lekker veel in één keer, ik garandeer dat ze snel verorberd zullen worden.

Tijdens een feestje wil ik altijd graag wat zelfgemaakte hapjes op tafel kunnen zetten, maar ik heb niet altijd tijd (en zin, laten we eerlijk zijn) om heel de dag in de keuken te staan! Zoals je al wel gemerkt zal hebben, zijn de meeste hapjes die ik maak eigenlijk erg eenvoudig en vergen ze niet veel tijd. Deze kaasstengels zijn geen uitzondering.

kaasstengels

Hoewel ze erg simpel zijn, kan je er zelf mee gaan experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld eens wat gedroogde groene kruiden, zoals rozemarijn of tijm. Of kies voor een speciale pittige kaas, zoals een cheddar of parmezaan. Je kan ook heel eenvoudig kiezen om het bladerdeeg in rechthoekjes te snijden, en dan krijg je heel simpele staafjes. Of je kan een speciale twist maken, om ze er extra fancy te laten uitzien. Eindeloze mogelijkheden, maar de basis is ongelofelijk simpel.

Kaasstengels

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 7 beoordelingen
20 stengels

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • gemalen kaas kies je favoriete pittige kaas
  • paprikapoeder optioneel
  • sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de lap bladerdeeg uit en snijdt er lange reepjes van.
  • Leg de reepjes met wat plaats ertussen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Draai de reepjes een paar keer voor een fancy effect. Bestrijk ze eventueel met wat olijfolie voor een mooier goudbruin kleurtje.
  • Bestrooi de reepjes royaal met kaas en paprikapoeder, het maakt niet uit dat er wat naast valt. Dat wordt heerlijk krokant. Kruid af met peper en zout.
  • Bak de stengels ongeveer 8-10 minuten in de oven, tot ze goudbruin en opgeblazen zijn.
  • Laat ze even op de bakplaat afkoelen. Smullen maar!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Op zoek naar meer lekkere hapjes? Check dan zeker de overzichtspagina voor de nodige inspiratie.

Lees ook het artikel ’14 snelle & makkelijke hapjes voor Kerst’ of ben je op zoek naar iets knapperigs is ‘9 snelle bladerdeeghapjes’ een must read.

kaasstengels

Nog goesting?

zelfgemaakte crackers met zaden
Hartige hapjes
01:15

Zelfgemaakte crackers met zaden

dip met veenbessen
Hapjes
00:05

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn

zelfgemaakte crackers met zaden
Hapjes
00:10

Geroosterde paprika tapenade

dip met geroosterde paprika
Dips
00:05

Dip met geroosterde paprika & feta

bruschetta met ham
Hartige hapjes
00:10

Bruschetta met ham & mozzarella

brunch plank
Planken
00:10

Indrukwekkende brunch plank met bagels

veenbessensaus
Dips
00:15

Zelf veenbessensaus klaarmaken

hapje met peperkoek
Hapjes
00:20

Kerstmenu: Hapje van peperkoek met ricotta en gebakken ...