Kaneelbollen. Ik heb de kriebels voor het maken van easy peasy baksels helemaal te pakken, jongens! En dit is écht net zo’n toppertje als het Nutellabrood van vorige week. In Stockholm at ik voor het eerst de traditionele “kanelbulle” & was meteen verkocht aan de smaak! Niet veel later probeerde ik de diepvriesversie van Ikea (kon ik natuurlijk niet laten liggen), maar nu ik ze in dezelfde tijd zelf kan maken, zou ik deze elke dag wel op de menu willen zetten. ;)
Ik vond online veel recepten met zelfgemaakt deeg, maar we weten ondertussen allemaal wel dat ik mijn tijd liever in andere dingen steek dan het maken van een deegje dat uren werk en rijs-tijd vraagt, als je een evengoed alternatief ergens budgetproof kan kopen. Daarom dat ik ook meteen aan croissantdeeg dacht, toen ik deze kaneelbollen zelf wilde maken. Op Pinterest zag ik dat velen mijn genieuze idee al eeuwen geleden hadden bedacht, maar ik heb toch even moeten experimenteren voor ik, naar mijn mening en smaak, de perfecte balans had gevonden tussen deeg en de heerlijk zoete kaneelvulling (die eigenlijk gewoon uit boter, suiker en kaneel bestaat).
Ok, dit is zeker niet het meest gezonde receptje dat je op Kokerellen kan terugvinden, maar ik verzeker je, het is élke beet meer dan waard! :D Enige waarschuwing voor je deze kaneelbollen in de oven zet. Verslavingsgevaar! En wees ook vooral niet verbaasd als je deur de komende weken platgelopen wordt door mensen die ’toevallig’ langskomen, omdat je kaneelbollen doorheen de hele straat te ruiken zijn. ;)
Ingrediënten
- 2 rollen deeg voor croissants
- 100 gram bruine suiker
- 30 gram boter
- 1 eetlepel kaneel
- Voor de frosting:
- 50 gram poedersuiker
- 1 eetlepel melk/water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de lappen deeg voor de croissants uit en maak de twee rollen aan elkaar. Maak alle scheurtjes dicht met je handen, dit gaat heel erg gemakkelijk.
- Smelt de boter in een kommetje en verdeel deze met wat keukenrol of een borsteltje gelijkmatig over het deeg.
- Meng de bruine suiker met de eetlepel kaneel en verdeel dit mengsel dan weer over de boter.
- Rol de lap deeg op langs de lange kant.
- Snij de lap deeg in 12 gelijke stukken. Snij de zijkantjes er af.
- Zet de stukjes deeg met de gesneden kant in een bakvorm en laat een beetje plaats tussen.
- Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voor de frosting:
- Meng de suiker met het water tot je een stroperig goedje krijgt.
- Drizzle over de kaneelbollen.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Volg je Kokerellen al?
Super lekker. Alleen had ik de instructies op de croissant verpakking beter moeten lezen. ?
Overheerlijk!!!!!
Een top gerechtje! Ideaal voor bij de brunh of bij de koffie.
Ook heel eenvoudig?.
Nog nooit zo’n gemakkelijk recept van kaneelbollen geprobeerd. Met het croissantdeeg gaat dit vanzelf. Ook de dag nadien koud nog heel lekker!!
Kan je de bollen makkelijk bewaren? Zijn ze bijvoorbeeld maandag nog vers als ik ze zondag maak?
Dag Anneleen,
Ze zijn het lekkerst als je ze vers hebt afgebakken. Je kan ze de volgende dag terug even in de oven opwarmen, dat zal wel helpen!