Krans van worstenbroodjes. Klassieke hapjes omtoveren tot feestelijke partypoppers? EĆ©n van mijn favoriete bezigheden! Zo zie ik al jarenlang worstenbroodjes passeren op social events van zelfgemaakte, tot zelf gekochte, met een heleboel varianten tussenin. In dit recept vorm ik de worstenbroodjes van een klassiek maar traditioneel hapje om tot een showstopper van formaat. En gelukkig is het helemaal niet moeilijk om te maken! Je kent me ondertussen eh. ;)
Voor de worstenbroodjes
Voor deze worstenbroodjes krans maken we de vulling zelf. Heel eenvoudig en snel om te doen hoor, no worries! Om het gehakt extra smaak te geven snij ik een sjalotje en hak ik was rozemarijn fijn. Samen met een royale eetlepel van de Maille mosterd Ć l’Ancienne voeg ik deze toe aan het gemengd gehakt. Even onder elkaar zetten en klaar is kees.
Gemengd gehakt geeft enorm veel smaak aan deze worstenbroodjes, maar wil je ze nu toch liever wat lichter? Ga dan voor kippengehakt en doe er eventueel nog een klein beetje extra van de Maille mosterd Ć l’Ancienne bij voor de smaak.
Voor de krans
De krans maken is niet moeilijk, maar vraagt een beetje geduld dus lees goed de instructies voor je hier aan begint! :) We rollen het bladerdeeg op met wat extra mosterd binnenin. Eventueel kan je hier zelfs ook een lepeltje veenbessen confituur toevoegen. Dan rollen we het bladerdeeg op aan de korte zijde en snijden de deegrol in maar niet helemaal door. Zo krijg je een worst met onderaan 8 sneetjes. Breng dan voorzichtig de twee buitenkanten naar elkaar toe zodat je een ronde krijgt. Draai ten slotte de worstenbroodjes met de vulling naar boven voor een extra mooi krans-effect! Is het nog niet helemaal duidelijk? Volg me dan op Instagram, waar ik in een Reels-video laat zien hoe het moet!
Ik werk de worstenbroodjes af met wat eigeel en sesamzaadjes, zo wordt de krans mooi goudbruin bovenop en heeft hij toch een touch of color. Zet de krans in de oven (hij moet er wel even in) en serveer hem met je favoriete dipsaus. Ik nam om in de kersttrends te blijven heerlijke veenbessenconfituur.
Ingrediƫnten
- 1 vierkant vel bladerdeeg
- 200 g gemengd gehakt
- 2 el Maille Ć lāAncienne
- 1 sjalotje optioneel
- Takje verse rozemarijn
- 1 ei
- Een eetlepel sesamzaadjes optioneel
- Veenbessenconfituur voor het serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Snij de sjalot en de rozemarijn fijn. Meng samen met 1 eetlepel van de Maille Ć lāAncienne en rozemarijn onder het gehakt.
- Rol het vel bladerdeeg uit en leg de brede kant naar je toe. Maak een worst van het gehakt in het midden van het bladerdeeg over de hele breedte.
- Bestrijk de bovenkant van het gehakt met de resterende eetlepel Maille Ć lāAncienne en eventueel wat van de veenbessenconfituur.
- Scheid het ei en klop het eigeel los met een scheutje water. Bestrijk het bladerdeeg met het eimengsel. Vouw het deeg boven het gehakt naar beneden over het gehakt en rol verder dicht.
- Leg de rol voorzichtig op een vel met bakpapier en snij de rol in 12 gelijke delen voor ongeveer 3/4de in. Leg de rol nu voorzichtig in een krans en draai de individuele worstenbroodjes met de gesneden kant naar boven zodat je het gehakt ziet.
- Bestrijk de bovenkant van de krans met het resterend eimengsel en werk eventueel af met wat sesamzaadjes.
- Bak in de oven voor 40-50 minuten tot het gehakt helemaal gaar is en het bladerdeeg mooi goudbruin.
- Server de krans met de veenbessenconfituur of een andere dip naar keuze!
Eet smakelijk! X Ellen
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking Maille. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.
Superlekker en oogt heel mooi voor als je bezoek hebt š
Met Kerst gemaakt, maar vergeten te raiten.
En deze was zeker de moeite. Huisgenoten vonden het zeer smakelijk en het was super gemakkelijk om te maken.