We eindigen deze kerstmenu serie graag met een Ć©norme knal. Want zo kan je deze taart wel noemen. Met dit receptje kan je echt een prachttaart op tafel zetten. Ik nam de klassieke Charlotte taart met cake, lange vingers en veeel slagroom en maakte er mijn eenvoudigere versie van met frambozen coulis, glutenvrije cake & lange vingers. Deze cake heeft het allemaal. Ze is zacht, smeuĆÆg, zoet, krokant, fruitig en gewoon super lekker!
Het einde van zo’n kerstmenu mag wel een show stopper zijn. Vinden jullie niet? :) In de winkel zal je helaas niet snel een glutenvrije take away taart vinden en laten we eerlijk zijn: zelfgemaakt smaakt toch echt wel lekkerder, zeker met de kerstfeesten! Ik gebruikte de glutenvrije bloem en lange vingers van Schar zodat ik de klassieke taart in geen tijd kon omtoveren tot een glutenvrije versie die Ć©cht precies even goed smaakt als de gewone variant. Ik maakte al beide versies, dus ik kan het weten! :D
Dit receptje heeft misschien iets meer om het lijf dan de vorige receptjes, maar ik ben er zeker van dat het alle extra moeite helemaal waard zal zijn. Maak de taart al in de voormiddag of maak de afzonderlijke delen (cake, slagroom en coulis) een dag op voorhand en zet de taart de dag zelf in elkaar. Enkele uren in de koelkast (of de diepvriezer voor extra gemakkelijk snijden!) en je hebt een pronkstuk voor je tafel.
Ingrediƫnten
Voor de cake:
- 100 g glutenvrije bloem SchƤr
- 1/2 de theelepel bakpoeder
- 130 g suiker
- 5 eieren
- Voor de frambozensaus:
- 250 g frambozen
- 100 g suiker
Voor de afwerking:
- 400 g room
- 3 el bloemsuiker
- 1 pak SchƤr lange vingers
Instructies
Voor de cake:
- Verwarm de oven van 180Ā°C.
- Doe de 5 eieren in een kom en klop met een elektrische mixer los.
- Voeg de suiker langzaamaan toe en klop voor 7 minuten (zet een timer!).
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix net tot alles gemengd is.
- Bekleed een kleine ronde bakvorm met bakpapier en doe het deeg erin. Bak voor 55 minuten tot het deeg helemaal gaar is van binnen (prik met een satƩprikker om te testen).
- Als je twee bakvormen hebt, verdeel dan het deeg en bak voor 25 minuten.
- Laat afkoelen en maak ondertussen de frambozensaus:
Frambozensaus:
- Doe de frambozen samen met de suiker in een pannetje en laat een paar minuten koken.
- Haal door een zeef om de pitjes te vangen en laat afkoelen in de koelkast.
- Voor de samenstelling van de taart:
- Klop de room met de suiker stevig. Zet in de koelkast.
- Maak de bakvorm proper en bekleed helemaal met plastiekfolie.
- Snij een rand van 1 cm van de zijkanten van de cake en snij doormidden (als je in Ć©Ć©n vorm bakte).
- Leg de eerste cake in de cakevorm en omring de cake met de lange vingers (rechtopstaand). Bestrijk de cake met de helft van de frambozencoulis en verdeel daar de helft van de slagroom op.
- Herhaal met de tweede cake en zet in de koelkast of in de diepvriezer (maximaal 3 uur).
Eet smakelijk!
Nog op zoek naar andere gerechtjes voor je kerstmenu? Neem eens een kijkje op deze pagina waar ik alle kerstrecepten verzameld heb van snelle en gemakkelijke hapjes, tot lichte voorgerechtjes, smakelijke hoofdgerechten en nog meer zoete zalige dessertjes. Voor ieder wat wils! Benieuwd naar wat ik dit jaar maak voor Kerst? Hou dan zeker mijn Instagram pagina in de gaten!
Heel lekker!! Had niet verwacht dat 7min. een ei opkloppen zo lang zou duren :) maar het werk was de moeite waard! Heel heel lekker! Xx
Haha, inderdaad! Soo true!! :) Blij dat het lekker was, het zag er alvast als een plaatje uit! ;)
Aanrader x 100! Gewoonweg hƩƩrlijk!
hihi <3