4.63 van 8 beoordelingen

speculaas mousse

Met nog maar een paar dagen tot Kerst te gaan, sluiten we deze heerlijke kerstmenu af met een smakelijk dessertje. Deze speculaas mousse met maar vier ingrediënten is de ideale afsluiter van je avond. Je maakt de potjes op voorhand klaar, bewaart ze in de koelkast tot je klaar bent voor het nagerecht en werkt ze dan af met wat gekruimelde speculaas. Gemakkelijker kan haast niet!

De speculaas mousse zelf maken duurt trouwens ook maar zo’n 5 minuten. Kan je het geloven? Drie magische ingrediënten maken samen een heerlijk smeuïge en rijkelijke luchtige mousse, de speculaas zorgt voor de nodige textuur en crumble. Ik ben dol op van deze receptjes. Ze zien er fantastisch uit om naar te kijken, lijken heel wat werk gekost te hebben maar eigenlijk kon het niet eenvoudiger zijn.

speculaas mousse

Als shortcut voor deze heerlijke speculaas mousse gebruik ik kan en klare speculaaspasta. Deze romige pasta zit al boordevol smaak die op een zachte manier terugkomt in onze mousse. Meng de speculaaspasta met de mascarpone en schep er de geslagen room onder. Proef even of je het geheel zo zoet genoeg vindt (je serveert het ook nog met de speculaas, dus ik hou niet van een overdaad aan zoet), doe er anders nog wat poedersuiker bij. Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om te serveren en werk af met wat vers gebrokkelde stukjes speculaas.

speculaas mousse

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.63 van 8 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 75 g speculaaspasta
  • 100 g speculaas
  • optioneel: 25g poedersuiker

Instructies

  • Klop de slagroom stijf.
  • Doe in een kom de mascarpone en roer los samen met de speculaaspasta. Proef even van het mengsel of je het zoet genoeg vindt. Voeg anders wat poedersuiker toe.
  • Schep er met een spatel voorzichtig de slagroom onder.
  • Doe ongeveer 75g van de speculaas in een hersluitbaar zakje en maak ze fijn met een deegroller tot fijne kruimels.
  • Verdeel de kruimels over de bodem van 4 (of 6) glaasjes.
  • Verdeel hierover het mascarpone mengsel.
  • Zet minimaal twee uur in de koelkast.
  • Maak de andere 25g van de speculaas fijn net voor serveren en strooi de kruimels bovenop de vier glaasjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

speculaas mousse

Ben je dol op kerstdessertjes? Ik maakte vorig jaar heerlijke no-bake cheesecakes in een glaasje en het jaar daarvoor een heerlijke frambozen charlotte.

Nog goesting?

tiramisu zonder suiker
Dessert
00:20

Tiramisu zonder suiker

plattekaas dessert
No-bake
00:10

Opgeklopt plattekaas dessert

speculaas cheesecake
Dessert
00:20

Speculaas cheesecake

aardbeien kaastaart
Dessert
00:35

Aardbeien kaastaart

Winterse fruitsalade
No-bake
00:15

Winterse fruitsalade

rode vruchten curd
Dessert
00:15

Rode vruchten curd

yoghurtijs
Dessert
00:10

Suikervrije yoghurtijs met aardbei en blauwe bes

Plattekaastaart voor pasen
Dessert
00:30

Feestelijke plattekaastaart recept