Na de goedgevulde pitasalade, de avocado & ei salade en de tonijnsalade, was het weer tijd voor een nieuwe healthy make over van een vaak gekocht slaatje uit de supermarkt. Aan de orde vandaag: kip hawai salade!
Eigenlijk vind ik slaatjes heerlijk voor op een broodje of boterham, maar ik probeer me er van te weerhouden ze van de winkel mee te brengen omdat ze gewoon echt bijna puur uit mayonaise en bewaarmiddelen bestaan. Maar het idee van de slaatjes vind ik meestal hƩƩrlijk, dus wat beter dan gewoon zelf je eigen en gezondere variant te maken zodat je perfect weet wat er in zit en zonder schuldgevoel heerlijk kan geniete
Net zoals de anders slaatjes, is deze kip hawai super gemakkelijk om te maken. Heb je nog gebraden of gebakken kip over, heb je dit zelfs binnen de 5 minuten gemaakt! Heerlijk zo met die stukjes frisse ananas (en eventueel wat zilveruitjes erdoor), maar ga zeker eens experimenteren met bijvoorbeeld stukjes mango of papaya. Moet ook fantastisch lekker zijn volgens mij.
Ingrediƫnten
- 200 g gegaarde kipfilet
- 100 g ananas in blokjes
- 4 el ketchup
- 4 el kwark/Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el zilveruitjes gehalveerd optioneel
Instructies
- Snij de kipfilet in hapklare stukjes of als je het echt fijn wil, probeer dan eens volgende methode: doe de kipfilet in een kom en meng met een handmixer (zoals je deeg zou gaan mengen). De mixer breekt de kipfilet op in heel fijne kleine sliertjes kip. Ik vind dat zo het lekkerst! :)
- Doe de kipfilet samen met de overige ingrediƫnten in een kom en meng goed door. Kruidt af met peper en zout.
- Besmeer je boterhammen royaal met de kip hawai salade en voeg eventueel nog wat rauwkost naar eigen keuze toe. Smakelijk!
Smakelijk!
Dag Ellen,
Ik zag net je receptie van de kip hawai salade, lijkt me heerlijk en ik ga hem snel eens proberen maken. Nu vraag ik me af hoe lang dit vers zou blijven als ik dit bewaar in de koelkast. Heb je hier zelf enig idee van ?
Hoi Emelie,
Ik zou zeggen tot 4 dagen vind de koelkast!
Vele groetjes,
Ellen