Hebben jullie ook enkele vaste bestellingen als jullie Chinees afhalen? Ik wel! Ik bestel altijd de kipsaté in pindasaus, zo lekker & vooral zo verslavend! Maar jammer genoeg wordt er vaak heel veel olie gebruikt in Chinese gerechten en is het ook gewoon heel erg duur om af te halen elke keer je zin krijgt in saté met pindasaus. Ik heb dan ook de perfecte manier gevonden om op een gezonde manier toch dit heerlijk gerechtje te kunnen verorberen. Go check it out!
We gaan voor dit gerecht onze eigen pindasaus maken. Say what?! Dat kan toch helemaal niet! Haha, jawel hoor! En je hebt er zelfs maar 3 ingrediënten voor nodig. Had jij gedacht dat het zo eenvoudig was? Natuurlijk kan je nog heel wat extra diepgang toevoegen door er wat azijn, chilipoeder en andere smaken aan toe te voegen als je dat wil, maar deze basisversie is naar mijn mening heerlijk genoeg op zichzelf! Met een handvol ingrediënten weet je exact wat er in jou saus gaat en ben je er zeker van dat je zeker niet schuldig hoeft te voelen. ;)
Voor de rijst kies ik voor een heel gemakkelijke optie, namelijk voorgekookte rijst. Wij hier in het Kokerellen Hoofdkwartier (haha) zijn maar met z’n tweetjes en dus is het best gemakkelijk voor ons dat we voorgekookte rijst kunnen gebruiken. Heb je een klein leger te voeden, dan is het natuurlijk gemakkelijker om gewoon een grote pot met rijst op het vuur te zetten. Uiteindelijk ook zo gepiept, nietwaar? Ik hou gewoon echt niet van afwas. :p
Tot slot heeft dit gerecht ook wat groentjes nodig en hier kan je zo gemakkelijk of moeilijk in gaan als je zelf wil. Ik koos voor wat paprika, maïs en erwtjes omdat ik die nog in huis had (en ze er wel heel mooi kleurrijk uitzien), maar je kan ook gewoon een grote zak wokgroenten even gaar wokken. Easy peasy, zoals beloofd!
Ingrediënten
Voor de kip in pindasaus:
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 3 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels sojasaus*
- 400 g kippendijfilets
Rijst:
- 300 gram rijst
- 1 grote zak wokgroenten of groentjes naar keuze**
Instructies
- Zet de rijst op het vuur met een ruime hoeveelheid water en kook tot de rijst gaar is (voeg eventueel bouillonblokje toe voor extra smaak).
- Zet een grote pan met hoge kanten op het vuur en laat heet worden. Snij elke kippendij in vier stukken en bak met een scheutje olie op hoog vuur rondom bruin. De kip hoeft langs binnen nog niet gaar te zijn.
- Voeg de kokosmelk, sojasaus en pindakaas toe aan de pan en meng door elkaar met een houten lepel of garde. Zet op een laag vuurtje en laat 10/15 minuten inkoken tot de kip gaar is.
- Bak eventueel wat wokgroentjes erbij en doe onder de rijst.
** Ik gebruikte 2 rode paprika’s, een blik maïs en diepvrieserwtjes
Smakelijk!
Is saté met pindasaus bij jullie ook een vaste waarde als jullie Chinees afhalen? Of wat bestellen jullie misschien? Dan kan ik nog inspiratie opdoen voor komende gerechtjes. Laat het me weten in de comments!
Ohoooww… Ik denk dat ik een nieuwe verslaving ontdekt heb!
En het Kokerellen Hoofdkwartier klinkt te zalig! :-)
Oh dit ziet er weer heerlijk uit. Ik bestel vaak sate en ook broccoli met cashewnoten. Heerlijk!
Dank je wel Nicole! Even lief als altijd! :)