Oh boy, als je een bakmadam/bakman bent, dan wil je deze ontbijtrepen zeker op je lijst zetten. Niet alleen zijn ze een fijne afwisseling van je standaard ontbijtje, maar ze zijn ook nog eens ongelofelijk lekker, bevatten alleen maar natuurlijke ingrediƫnten & zijn super gemakkelijk om te maken. En het beste van al? Ze zijn gemaakt met lekker veel kiwi!
Ben jij een kiwi lover? Ik alvast wel! Zeker als ze wat gerijpt en lekker zoet geworden zijn, zoals de Zespri Sungold waar ik dit recept mee maakte. Zo fris & zoet tegelijk! Wie is er nog fan van deze “gele” variant op de traditionele kiwi? Voor dit recept maakte ik er een heerlijke confituur mee met maar drie ingrediĆ«nten en wauw: zo lekker! Heerlijk zoet en perfect van textuur. Ik heb meteen een dubbele portie gemaakt zodat ik hem ook nog door mijn yoghurt kon roeren of op mijn boterham kon smeren nadat ik deze repen gemaakt had.
Maak deze repen in het weekend en je hebt voor de hele week een gezond ontbijtje of zelfs een snack on the go. Bewaar ze in een afsluitbare doos/zakje in de koelkast voor 5 dagen. Als je er natuurlijk zo lang af kan blijven. Niets dan goeds in deze repen met als basis havermout (uiteraard haha), ahornsiroop & wat kokosolie. De perfecte kickstart voor je ochtend dus.
Ingrediƫnten
Voor de kiwiconfituur:
- 4 Zespri Sungold kiwi’s
- 2 el chiazaad*
- 2 el ahornsiroop als je een zoetebek bent
Voor de repen:
- 180 g havermoutvlokken
- 80 g kokosolie
- 75 g ahornsiroop
- 1 tl vanille
Instructies
Voor de confituur:
- Schil de kiwi’s en snij in grove stukken.
- Doe in een pannetje met een bodempje water en kook voor 10 minuten tot een zachte brei. Voeg eventueel ahornsiroop toe.
- Blend als je graag een confituur hebt zonder stukjes en voeg nadien de chiazaadjes toe. Roer goed door en zet voor minimaal 4 uur in de ijskast.
Voor de repen:
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Doe 100g van de havermout in een blender op potje en pureer met de staafmixer/blender tot fijn meel.
- Meng met de rest van de havermoutvlokken in een kom en doe er de ahornsiroop en vanille bij. Roer goed.
- Zet de kokosolie voor 30 seconden in de microgolf om hem vloeibaar te maken.
- Meng de olie met het mengsel.
- Bekleed een bakblik (ik nam een browniepan maar een grote cakevorm kan ook) met bakpapier en verdeel 3/4de van het havermoutmengsel over de bodem tot een platte koek. Druk stevig aan.
- Verdeel hierover de afgekoelde kiwiconfituur.
- Verdeel het overige havermoutmengsel over de confituur. Ik verkruimelde het deeg met mijn handen er over zodat je de confituur er nog door kon zien.
- Zet in de oven voor 30-35 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
Smakelijk!
Dit is een gesponsorde blogpost en werd geschreven in samenwerking met Zespri. Desalniettemin is alles wat geschreven staat een weerspiegeling van mijn mening en alleen mijn mening.
Makkelijk receptje voor een lekker ontbijtje of 4-uurtje. Ik deed er nog wat blauwe bessen bij. Maak ik nog eens, met andere fruitjes ;)
Wat een ongelooflijke voltreffer. Dit ga is sowieso nog maken. ?
Het is feest hier in huis als ik dit als tussendoortje op tafel tover.
Zonder schuldgevoel kunnen genieten, zalig toch!
Dit receptje, wauw! Een aantal keer gemaakt voor het gezinnetje maar ook voor tijdens een brunch met familie/ vrienden. Ondertussen zijn de vriendinnen en collegaās er ook al mee aan de slag gegaan.
Eentje om bij te houden!
Kei leuk om te horen!
Deze heb ik klaargemaakt en het is super lekker!!
Jammergenoeg las ik op mijn doos Quakers havermout “Mogelijke aanwezigheid van gerst en tarwe”, dus toch niet glutenvrij … Ik zou eens glutenvrije havermout moeten vinden ^^
Hi Ella!
Ja, dat wordt inderdaad in fabrieken gemaakt waar ook tarwe en gerst verwerkt worden.. In de biowinkel kan je er zeker zonder gluten vinden. Misschien ook wel bij de glutenvrije sectie in de gewone supermarkt tegenwoordig. Dank je wel voor het lieve compliment.
Liefs,
Ellen