Met dit grauwe weertje kunnen we wel wat extra kleur gebruiken, toch? Maak deze frittata en je wordt er gewoonweg spontaan vrolijk van. De leuke mix van kleuren en smaken, samen met de ricotta zorgen voor een heerlijk zachte en romige frittata die je perfect kan eten als dinner of de volgende dag kan meenemen als lunch. Wat wil je nog meer?
Ik beken, ik hou niet zo van boter. In gebak vind ik het prima, maar ik weet het niet. Ik vind het gewoon niet zo lekker. Mijn frittata’s in een pan werken dan jammer genoeg wel wat tegen, ze blijven steeds aan de bodem kleven of brokkelen of garen aan de onderkant veel te snel terwijl het ei bovenop nog niet helemaal gestold is. Herkenbaar?
Probeer dan zeker deze frittata eens die we gewoonweg in de oven bakken, een beetje als een quiche maar dan zonder korst. Zo kunnen diegenen die bijvoorbeeld geen gluten mogen even hard meegenieten. Maar aan smaak geen gebrek hoor! Snij de groenten en bak ze zo’n 5 minuten in een pan om de optimale smaak te kunnen ontwikkelen en dan hop met wat eieren en ricotta de oven in. In no time heb je dinner op tafel en ik ben er zeker van dat dit door iedereen gesmaakt zal worden.
Heb je nog wat andere groenten liggen die dringend gebruikt moeten worden? Gooi ze er vooral bij! En des te meer kleur, des te meer plezier heb je terwijl je eet als je naar je bord kijkt. Ook kan je stukjes kip of tonijn toevoegen als je dat wil, en ooh spekjes zouden ook vast en zeker een goede aanvulling zijn als je het wat meer meat-y wil maken.
Ingrediƫnten
- 6 eieren
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 250 gram ricotta
- 1 el Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Snij de courgette en paprika in kleine blokjes en bak samen met de italiaanse kruiden voor 5 minuten in een pan.
- Snij de lente-ui en tomaatjes fijn en voeg ze bij de courgette. Bak nog 1 minuut.
- Meng de eieren in een kom met de ricotta en voeg de gebakken groentjes toe.
- Giet het mengsel in een springvorm of taartvorm bekleed met bakpapier en bak in de oven voor 40 minuten.
- Serveer met een fris slaatje
Smakelijk!
Hebben jullie al eens een frittata gemaakt? Lukte die wel altijd perfect, of had je er evenveel problemen mee als ik? Ga je deze variant ook eens proberen? Laat het me weten!
eet je dit warm of koud?
Ik eet het warm als het recht uit de oven komt of koud de volgende dag! :)
Ideaal. Ik hoopte op dit antwoord :-)
Ziet er weer lekker uit Ellen!
Dankjewel Nicole!
Wat ziet die frittata er goed uit! Helaas eet ik het zelf niet zo graag.
Ja, ik weet niet waarom maar ik ben ook niet altijd fan van een omelet. De smaak is niet zo interessant. Maar door die ricotta en vooral de combinatie van de groentjes en zongedroogde tomaten vind ik deze echt veel meer pit hebben! :)
Ik hou van pizza. Ziet er zo heerlijk.
Thanks!
Oh my god, dit ziet er zoooo lekker uit!
Ik save alvast het recept! <3
Wat leuk! Laat weten wat je er van vond mocht je hem uitproberen!
Ik heb het geprobeerd en het was zeer lekker! :D